Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Inför Peace & Love med Gustav Gelin

- 28/06/2011, 22:55 -
1 av 10

Scanpix

2 av 10

Scanpix

3 av 10

Scanpix

4 av 10

Scanpix

5 av 10

Scanpix

6 av 10

Jens Nordström

7 av 10

Scanpix

8 av 10

Scanpix

9 av 10

10 av 10

Scanpix

Festival24s Gustav Gelin peppar inför Borlänge-festen!

Redan under tisdagseftermiddagen smög Peace & Love igång, men först under onsdagen börjar festivalen ordentligt och på torsdag brakar det loss på fullt allvar.

Festival24 kommer jobba hårt för att bevaka festivalen, dels genom ett gäng som kommer köra webb-tv-reportage och dels genom redaktionstrion Jerry, Emelie och Gustav som kommer skriva och fota allt som händer i Borlänge, från festivalscenerna till efterfesterna, från backstagebaren till tältområdet.

Vi tänkte presentera oss själva och berätta hur vi peppar upp inför festivalen.

Näst på tur är redaktör Gustav Gelin.

Hur hög är peppen inför Peace & Love på en skala?

- Det har varit lite för mycket jobbstress och annat den senaste veckan, men nu har peppen sakta men säkert börjat smyga sig på för att snart explodera fullständigt. Älskar Peace & Love som festival, trots att jag egentligen har fått för mig att jag inte gillar stadsfestivaler.

Hur och när åker du upp?

- Åker tåg upp först på torsdag och litar på att SJ inte sviker mig denna gång. Det är extremt mycket bra på torsdagskvällen som jag bara inte kan leva med att missa. Hem åker vi hela gänget med Swebus på söndagen.

Hur bor du under festivalen?

- På ett litet familjehotell mitt i stan. Som sig bör när man är i begynnande medelålder, på stadsfestival och dessutom ska arbeta mest hela tiden. Det verkar väldigt mysigt, ryktas om att grillen redan är tänd på bakgården bara för oss.

Tre band/artister som du ser mest fram emot?

- Jag är mest sugen på att se sånt jag inte sett hundra gånger förut. Sånt som Deadmau5Mohammed Ali och I Blame Coco till exempel. Men ärligt talat är jag just nu mest peppad på att få se Håkan avsluta på lördag natt inför 40 000 personer. Och The Arks avskedsspelning förstås, även om det lär bli flera sådana denna sommar. Det är sånt som gör jättefestivaler så unikt. Men släng in The Strokes, bob hund, Timbuktu, M.I.A., Anna Järvinen, Henrik Berggren, Me And My Army, Alexis Weak, Jesse Jackson, Bob Geldof, Classixx, Oskar Linnros, Nationalteatern, Movits Det Vackra Livet, Petter och självklart Bob Dylan också. För att ta en bråkdel av allt jag vill se.

Ditt bästa minne från P&L tidigare?

- Trots att jag bara varit där två gånger tidigare (2007 och 2009, vartannatårsfestivalande är tydligen min melodi) så har jag hunnit skaffa mig en rätt skaplig minnesbank. Om jag måste välja ett enda så blir det helkvällen med Tough Alliance-pojkarna 2009 som innehöll allt från att de tog över DJ-båset där jag spelade skivor till dans med Leif Pagrotsky, hissåkande med Plura Jonsson och en hotellrumsefterfest som går till historien.