Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Inför Peace & Love med Emelie Persson

1 av 8

Scanpix

2 av 8

Scanpix

3 av 8

Scanpix

4 av 8

Scanpix

5 av 8

6 av 8

Scanpix

7 av 8

Scanpix

8 av 8

Festival24 | 28/06/2011 23:22

Festival24s Emelie Persson peppar inför Borlänge-festen!

Redan under tisdagseftermiddagen smög Peace & Love igång, men först under onsdagen börjar festivalen ordentligt och på torsdag brakar det loss på fullt allvar.

Festival24 kommer jobba hårt för att bevaka festivalen, dels genom ett gäng som kommer köra webb-tv-reportage och dels genom redaktionstrion Jerry, Emelie och Gustav som kommer skriva och fota allt som händer i Borlänge, från festivalscenerna till efterfesterna, från backstagebaren till tältområdet.

Vi tänkte presentera oss själva och berätta hur vi peppar upp inför festivalen.

Nu har turen kommit till Emelie Persson!

Hur hög är peppen inför Peace & Love på en skala?

- Den har inte varit så hög ännu. Dels för att jag inte haft tid och peppa och dels för en bruten tå. Men det gör inget, den bästa känslan av alla festivalkänslor är att få en festivalsmocka när man kliver in på området första gången. 

När och hur åker du upp till Borlänge?

- Jag tar SJs järnhäst på torsdagsmorgonen. Gör en playlist att ha som resesällskap. 

Hur bor du under festivalen?

- Ooh! Ett hotell som jag av misstag bokade 6 år tillbaka i tiden. Skulle panikhitta ett förra veckan efter att jag fått info av P&L-presschef att alla var slut. Surfade in på festivalsidan för att hitta en hotellista. Ringde de sista hotellet på listan, de som inte hade en hemsida. De hade fått en avbokning. Bokade dubbelrummet! Min sambo påpekar senare hotellistan är från 2005-års webbplats. Haha! Hursomhelst är det ett fint familjehotell ägt av Solveig och hennes familj, 200 meter från området.

Tre band/artister som du ser mest fram emot?

- Bara tre?! Ja, ja, då tar vi dessa:

1. Bob Dylan

Robert Allen Zimmerman, min blivande make. För visst är han inte gift för tillfället?

Kärlek har ingen ålder. Jag har nog lyssnat på Dylan sedan urminnes tider, eller i alla fall sedan 90-talet. Festivaldrömmer är att sitta i en nersutten soffa på Backstageområdet och filosofera med Dylan. Tänker att jag inleder med att säga ” Hey Mr Tambourine Man, play a song for me. I'm not sleepy and there is no place I'm going to. Hey  Mr Tambourine Man, play a song for me in the jingle jangle morning I'll come followin' you.” Det lär han inte hört förut. Sedan kanske vi kysser varandra.

2. I Blame Coco

2010 års elektropop-förälskelse. Jag har pumpat henne på högsta volym i alldeles för många DJ-bås innanför tullarna det senaste året. Alltid dansandes i någon slags myror-i-brallan-dans. Jag älskar det. Absolut älskar det! 

3. Håkan Hellström

Om Dylan säger nej är det Håkan jag gifter mig med. Han har musiksatt 98% av alla lyckliga stunder i mitt liv. Detta blir väl kanske den tolfte konserten jag ser med honom. Varje gång svär jag att det inte kan bli bättre, men nästa gång blir det de ändå. Det är tre månader sedan jag såg honom sist så jag behöver en fix igen. Den gången hade jag Mona Sahlin som sällskap på höger sida på salongens bästa platser. Kanske Leif Pagrotsky gör mig sällskap denna gång?!

- Andra konserter där jag kommer stå och svettas i folkmassan är till exempel bob hund, Veronica Maggio, Pugh Rogefeldt, Jesse Jackson, Wilmer X, Timbuktu, Nationalteatern och Patrick Wolf.

Ditt bästa minne från P&L tidigare?

- Nationalteaterns rockorkester 2008 var fantastiskt bra. Även Thåström samma år. Men de som alltid är fantabulöst med P&L är dalmasarna. Det går inte att inte trivas bland dalmasar.