Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linnros - den perfekta festivalsommarartisten

- 30/06/2011, 23:14 -

Emelie Persson/Festival24

Gustav Gelin får gåshud till

Det sägs vara över 42 000 personer här på Peace & Love just nu. Och när Oscar Linnros spelar på Eldorado-scenen är nog åtminstone hälften av den skaran där.

Och det är förståeligt att folk vallfärdar för att se Sundbybergskillen och hans souldränkt lättillgängliga pophits.

Få artister känns mer svensk festivalsommar än Linnros.

För även om vi står och trängs på en parkeringsplats i en mellanstor svensk stad, med slitna hyreshus på rad tvärsöver järnvägen på andra sidan folkhavet - så är känslan ändå att det är så nära en perfekt svensk sommarkväll man kan komma.

När han avslutar ordinarie setet med den gigantiska fjolårshiten Från och med du kan Måns Zelmerlöw och alla andra allsångsledare slänga sig i väggen.

Då är det Oskar Linnros som är kung av landet falukorv, för att citera min kära kollega Emelie Persson.

Tjugo tusen festivallyckliga själar tar i för full hals och vrålar ut slutraden "bredvid ditt namn står ett namn till" och till och med en luttrad gammal konserträv som jag får gåshud över hela kroppen.

När han sedan kommer in för extranumret Genom eld skriker han i micken att han aldrig kommer glömma den här kvällen.

Det kommer inte vi heller.

***

I övrigt är det snudd på kaotiskt mycket folk här på Peace & Love. Trängseln är påtaglig och köerna enorma nästan vart man än går.

Men man får härda ut och ta god tid på sig mellan konsertscenerna, i den tryckande värmen och luftfuktigheten.

***

Backstage träffade jag nyss Martin Axén från The Ark som var grymt peppad för kvällens spelning.

De är ju ute på storslagen avskedsturné och kvällens konsert, som börjar om ganska precis en timme nu, är lite extra speciell eftersom de gästas av symfoniorkestern Dalasinfoniettan.

Axén berättade dock att de endast har hunnit repa en gång tillsammans, i går, men han trodde att det skulle gå bra ändå.

***
Nu drar jag ut och ser sista låtarna på M.I.A. innan det är dags för krockfestival mellan Alexis Weak, Deadmau5 och The Ark.