Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu får du dricka öl överallt i Hultsfred!

- 05/07/2011, 18:43 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Backstage åt alla, öl utan burar och nygammal camping är några av nyheterna på årets festival.

När Hultsfredsfestivalen drar igång igen i nästa vecka är det fritt fram att dricka sin öl i lugn och ro samtidigt som du knatar runt på festivalområdet eller kollar på något band.

De tidigare så benhårda inhängnaderna för att dricka alkohol är borttagna på årets festival och det går alltså bra att köpa och dricka sin öl i någon av de öppna barerna på festivalområdet.

För att kunna upprätthålla 18-årsgränsen på alkoholen har man ett system med olika armband som skiljer åldersgrupperna åt.

***

Dessutom har man i år tagit bort det omtalade backstageområdet.

- Med publiken i fokus känns det fel att den bästa festen ska vara förbehållen en liten skara, mestadels branschfolk, därför tar vi bort det traditionella backstageområdet. Vi kommer istället ha tre stycken sköna festområden med DJs och klubbar utlokaliserade på festivalområdet, skriver Hultsfredsfestivalen i ett pressmeddelande under tisdagen.

***

Andra nyheter för i år är att man återgår till den gamla campingen på ängen, som inte har använts sedan 2007 för att besökarna ska få det bekvämt och ha nära till festivalområdet.

Samt den nya Grön Lugn Camping, där det ska vara lugnt och städat samt källsortering av sopor.

Man satsar även lite extra på dekorationer och helheltsupplevelsen på området där man i samarbete med Moviemall lägger en hel del krut på utsmyckningar av festivalområdet.

 

GUSTAV GELIN