Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elektronika och techno i det gröna

1 av 2

FLIM

2 av 2

Festival24 | 08/07/2011 10:34

Ambientklubben FLIM bjuder på fin endagsfestival i idylliska Vinterviken på lördag!

Samtidigt som hårdrocken tar över huvudstaden på lördag så kan man bara en kort tvärbanefärd bort från Globenområdet få vila öronen till ambient, elektronika och dub.

Det är ambientklubben FLIM - som till vardags huserar på Nordic Light Hotel i centrala Stockholm - som ordnar endagsfestival i gröngräset vid Vintervikens trädgård, ungefär mellan Liljeholmen och Aspudden i södra delarna av staden.

Från tidig eftermiddag till sen kväll bjuds det på mjuk ambient, men också avstickare till genrer som elektronika, pop, dub, dubstep och techno med totalt åtta liveakter och ungefär lika många DJs. 

Festivalen går ut med det kanske tyngsta namnet nästan direkt, när internationellt framgångsrika technostjärnan Joel Mull spelar live redan 14.45 på lördagseftermiddagen.

Joel Mull är en av Sveriges största musikexporter, med ett extremt fullbokat schema som DJ och liveartist över hela jordklotet. Sedan tidigt 90-tal har han släppt tonvis med skivor, ofta tillsammans med Drumcode-kollegan och vännen Adam Beyer.

Bland övriga  namn som spelar på FLIM kan nämnas till exempel Peter Benisch, Ludvig Elblaus, DJ Knivflickan, Mats Almegård, EBB och The Bird Who Fell To Earth.

Det är ett ganska humant inträde också, åtminstone för att vara festival, eftersom hela dagen endast kostar 40 kronor i entré!

All info om plats, tider och annat tänkbart finns på FLIMs Facebook-sida.

Att festivalen gjort en denna briljanta lilla promotionfilm, som en skön parodi på en viss housemaffia, gör ju att man gillar dem ännu lite mer.

Peter Benisch - Waiting For Snow (Part II)