1 av 2
- Foto: FLIM
2 av 2

Elektronika och techno i det gröna

Ambientklubben FLIM bjuder på fin endagsfestival i idylliska Vinterviken på lördag!


Samtidigt som hårdrocken tar över huvudstaden på lördag så kan man bara en kort tvärbanefärd bort från Globenområdet få vila öronen till ambient, elektronika och dub.

Det är ambientklubben FLIM - som till vardags huserar på Nordic Light Hotel i centrala Stockholm - som ordnar endagsfestival i gröngräset vid Vintervikens trädgård, ungefär mellan Liljeholmen och Aspudden i södra delarna av staden.

Från tidig eftermiddag till sen kväll bjuds det på mjuk ambient, men också avstickare till genrer som elektronika, pop, dub, dubstep och techno med totalt åtta liveakter och ungefär lika många DJs. 

Festivalen går ut med det kanske tyngsta namnet nästan direkt, när internationellt framgångsrika technostjärnan Joel Mull spelar live redan 14.45 på lördagseftermiddagen.

Joel Mull är en av Sveriges största musikexporter, med ett extremt fullbokat schema som DJ och liveartist över hela jordklotet. Sedan tidigt 90-tal har han släppt tonvis med skivor, ofta tillsammans med Drumcode-kollegan och vännen Adam Beyer.

Bland övriga  namn som spelar på FLIM kan nämnas till exempel Peter Benisch, Ludvig Elblaus, DJ Knivflickan, Mats Almegård, EBB och The Bird Who Fell To Earth.

Det är ett ganska humant inträde också, åtminstone för att vara festival, eftersom hela dagen endast kostar 40 kronor i entré!

All info om plats, tider och annat tänkbart finns på FLIMs Facebook-sida.

Att festivalen gjort en denna briljanta lilla promotionfilm, som en skön parodi på en viss housemaffia, gör ju att man gillar dem ännu lite mer.

Peter Benisch - Waiting For Snow (Part II)

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.