1 av 9
- Foto: Jonas Nässbjer
2 av 9
- Foto: Jonas Nässbjer
3 av 9
- Foto: Jonas Nässbjer
4 av 9
- Foto: Patrick Jenkinson
5 av 9
- Foto: Patrick Jenkinson
6 av 9
- Foto: Patrick Jenkinson
7 av 9
- Foto: Patrick Jenkinson
8 av 9
- Foto: Jonas Nässbjer
9 av 9
- Foto: Jonas Nässbjer

Gammal är äldst på Getaway Rock Festival

Alice Cooper satte pricken över i:et på den inledande dagen av Getaway Rock Festival.


Corrosion of Conformity kom till Gävle utan sångaren och gitarristen Pepper Keenan och frågan innan konserten var om de hade åldrats med värdighet.

Efter spelningen kunde nog de flesta vara överens om att de hade åldrats och att mycket av den energi som bandets frånvarande medlemar besitter saknades. De lyckades inte trollbinda publiken och mycket av den forna glansen var borta.

Bandet försökte till och med få igång publiken med Entombed-referenser men till ingen större framgång - men det var ju värt ett försök.

***

Monster Magnet kändes mätta innan de ens hade börjat spela. Visst ska genren som bandet representerar vara lite tillbakalutad men det krävs mer för att få publiken att engagera sig.

Det amerikanska stonerbandet fick upp farten allt eftersom men då hade många större fokus på öldrickandet. Men publiken vaknade självfallet till när hits som "Power trip" och "Space Lord" spelades i slutet av konserten.

***

Det enda band som under första dagen, och med största sannolikhet hela festivalen, lossade lite rap var Papa Roach som underhöll från soliga Bandit Stage.

Sångare Jacoby Shaddix är duktig på att få kontakt med publiken och alla samlade verkade ha genuint roligt under spelningen. Bandet var energiskt och fick respons med rop, hopp, allsång och en hel del dans från den kvinnliga delen av publiken.

***

Kön till Gasklockan där Ghost skulle spela var innan insläpp så pass lång att det var klart att många inte skulle få chansen att se det hajpade svenska svenska bandet.

En entusiastisk publik välkomnade högljutt den sataniska levande dockteatern och många verkade mycket nöjda med framträdandet.

De som inte kom in svor mest över att festivalen trängt in Ghost på den mest publikbegränsade scenen när flera band hade svårt att locka samma mängd publik.

***

Bullet for my Valentine hade samlat en rejäl skara fans som ivrigt tog emot vad än bandet hade att erbjuda.

Med hög intensitet levererades låtarna och publiken svarade genom att sjunga med i refrängerna med händerna höjda.

Sammantaget bjöd det brittiska bandet på en av dagens bästa spelningar.

***

Alice Cooper, oavsett om man menar bandet eller den karismatiske 63-årige sångaren Vincent Damon Furnier som antagit namnet, toppade första kvällen och var den konsert som drog störst publik.

Alice inledde konserten i en jacka med tentaktler ståendes på en hög ställning till tonerna av "Black Widow". Därefter avlöser de klassiska låtarna varandra och showen fortsätter med massor av rekvisita.

Publiken får vad de hoppats på och Alice och bandet är fullblodsproffs som levererar vad som kan förväntas och kanske lite extra till och med.

***

Det var en solig och hårt rockande dag i Gävle och vi är många som ser fram emot de två återstående festivaldagarna.

 

PATRICK JENKINSON

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.