Måndag 20 Sep
Stockholm

Har Morrissey blivit tokig?

1 av 2
2 av 2

Hundattacker, inställda spelningar, bannlysta fans och kroppsvisitationer efter kött.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hultsfredsaktuella Morrissey har hamnat i rejält blåsväder den senaste tiden.

Efter att ha börjat ställa krav på konsert- och festivalarrangörer om att hela området ska vara befriat från kött i samband med hans konserter så har han nu tagit det ett steg längre.

Från England kommer rapporter om att han ska ha begärt kroppsvisitering av sina fans i jakt på köttprodukter under en konsert i Middlesbrough förra veckan.

Hundbiten

Samtidigt har han - lätt ironiskt - blivit attackerad av en hund och biten i handen.

Händelsen inträffade i England, men popikonen väntade med att uppsöka vård tills han kom till Sverige och Malmö i måndags.

Läkarna konstaterade efter röntgen att Morrissey hade en fraktur på sitt högra pekfinger, men att det inte skulle vara någon risk för att kommande konserter skulle ställas in.

Inställda spelningar

Trots detta ställs kvällens planerade konsert på Sundspärlan i Helsingborg in. Orsaken uppges dock vara regn, vilket har gjort de omkring tvåtusen biljettköparna upprörda.

Allra mest upprörd i Morrisseys trogna fanskara lär dock David Tseng vara.

Han är ett extremt dedikerat Moz-fan och driver välbesökta och populära fansajten Morrissey-solo.com sedan många år tillbaka.

Men Morrissey själv gillar inte sidan och upplever att det snackas för mycket skit och spids lögner på dess forum, vilket han tydligt visade när han i slutet av maj bar en t-shirt med texten "F**k Morrissey-solo.com" under en konsert.

Portfjörbuder fans

Nu har missnjöjet lett till att David Tseng blivit totalt bannlyst från alla Morrisseys spelningar för all framtid.

När Tseng försökte komma in på stjärnans konsert i Köpenhamn nu i måndags blev han bryskt stoppad av säkerhetsvakter

Det återstår att se vad Morrissey hittar på härnäst och vilket humör han är på - om han dyker upp - på lördagskvällens spelning i Hultsfred.

 

GUSTAV GELIN

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt