1 av 2
- Foto: Gustav Gelin/Festival24
2 av 2
- Foto: Gustav Gelin/Festival24

Arrangören: "Det har varit tufft, men vi satsar långsiktigt"

10 500 biljetter sålda, men Hultsfredsarrangören Folkert Koopmans är inte orolig.


Trots en gles uppslutning på många konserter och mycket skriverier om kris och ödesmättad festivalstämning så är Hultsfredsfestivalen inte oroliga för framtiden.

10 500 biljetter är sålda totalt till festivalen, fördelat på runt 8 500 tredagarspass och omkring 2 000 endagsbiljetter till lördagen när Morrissey uppträder.

- Det har varit en tuff uppgift att göra det här. Vi har tagit över en festival som tappat förtroendet och har dessutom haft vädret emot oss, säger Folkert Koopmans, vd på arrangerande FKP Scorpio under en välbesökt presskonferens på lördagseftermiddagen.

Koopmans insiterar på att siffrorna stämmer, trots att vissa journalister försöker pressa honom på om det verkligen är så mycket folk på plats.

Fem år att återfå förtroendet

Att det har varit glest är dock inget som oroar arrangörerna, åtminstone inte vad det verkar.

- Det kommer ta tre till fem år att återta förtroendet från folket och vi satsar långsiktigt på detta, säger Koopmans.

Arrangörerna har under helgen genomfört stora undersökningar ute på området och campingen med besökarna och fått väldigt mycket positiv respons.

- Det är viktigare att folket gillar festivalen än att vissa journalister gör det, säger Koopmans och fortsätter:

- Vi förlorar pengar men vi jobbar på lång sikt och jag vet att vi kommer få tillbaka dem framöver. Vi håller en hög standard och folk är inte dumma i huvudet. Gör man en bra festival så får folk förtroende och kommer tillbaka.

Mer rock framöver

De har även gjort en grundlig utvärdering över vad som behövs förändras för att få till en bättre festival i framtiden.

- Musikaliskt kan det bli vissa förändringar. Vi har haft lite för lite rock till exempel, vilket främst beror på att vi började boka lite för sent i vintras.

Andra förändringar som finns i åtanke är små detaljer som att skapa fler sittplatser på området, flytta det röda danstältet längre in på området och bredda utbudet av mat i restaurangerna.

Att festivalen inte är smockfull är alltså inget som påverkar planerna för framtiden.

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.