Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Banjorock med The Avett Brothers

- 12/08/2011, 21:12 -

Oskar Sandström/Festival24

Bröderna Avett gör en övertänd och helt fantastisk konsert inför jättepubliken på Way Out West.

Med en sättning av banjo, akustisk gitarr, piano, kontrabas och cello är The Avett Brothers är ett konvetionellt folkrock- eller countryband.

Men bröderna Seth och Scott Avett från Concord, North Carolina är långt ifrån det.

De är så övertända och högeneriska när de springer ut inför en rätt skapligt stor publik i solskenet på näst största scenen Flamingo att man nästan börjar fundera på vad de fått i morgonkaffet egentligen.

Scott Avett spelar banjo som om han vore en speedmetal-gitarrist, studsar runt och manar på publiken, applåderar, peppar, springer ut i folkhavet, allt medan brorsan Seth primalskriker och slår på sin akustiska gitarr.

Stundtals, som i Kick Drum Heart, ligger de närmare hårdrocken än folkpopen, men ibland, som i avslutande balladen I And Love And You blir de lite mer traditionella.

Jag gillar båda delarna och är helt knäckt över hur sanslöst bra de lyckas göra en så gammal och konservativ genre så både rörlig och rolig.

 

GUSTAV GELIN