- Foto: Alexandra Jau/Festival24

Supergruppen Serenades levererar

Allsången ljuder när Krunegård och Olenius intar Popaganda.


När Marcus Krunegård och Adam Olenius (från Shout Out Louds) gick ihop för att skapa supergruppen Serenades blev vissa  kanske lite skeptiska, men de flesta nog rätt nyfikna. 

Men jag tror inte att någon kunna gissa hur bra det faktiskt skulle bli.

Serenades känns som en frisk nostalgivind i Sveriges annars lite lätt stagnerande och början till mainstream-aktiga indievärld.

Konserten är likt EPn och skivan en musikalisk matta av drömska influenser med rötterna i såväl Beach Boys och Eagles, som Hurts.

Musiken är svårkategoriserad men lättlyssnad, ett band som såväl du som din mormor kan älska.

Serenades är ett band som är här för att stanna, så som fallet ofta är när det bildas en grupp av medlemmar ur före detta stora band, och det nya bandet slår alla de tidigare med hästlängder.

Deras debutsingel Birds samt titelsspåret från nya skivan Criminal Heaven är konsertens starkaste spår och till den förstnämnda ljuder allsången.

 

ANDREAS KÄLLMAN

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.