Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Delorean startar festen

- 27/08/2011, 19:24 -
1 av 3

Oskar Sandström/Festival24

2 av 3

Oskar Sandström/Festival24

3 av 3

Oskar Sandström/Festival24

Spanjorerna tar balearicdiscon till hårdare nivåer med dans, dans dans!

Spanska Delorean, döpta efter tidsmaskinen i klassiska Tillbaka till Framtiden-trilogin, är på skiva ett småsvängigt elektropopband som inte gjort något större väsen av sig i min värld än så länge.

Men att se dem live här på Popganda är en dimension som gör att jag hittat ännu ett nytt favoritband under denna strapatsrika sommarexpidition som festivalandet har varit.

Med en fyramanna-sättning bestående av en sångare som också spelar bas, en gitarrist som också spelar synt, en trummis samt en fjärde kille som dels spelar synt och sköter samplers och framförallt dansar hårdare än någon annan hittills gjort under den svenska festivalsommaren.

Redan ett par låtar in i konserten har hans ljusgula t-shirt fått en orange ton och han svettas floder ner i skägget. Men han fortsätter bara dansa, som vore han work out-instruktör.

Och han leder sin gymklass väl. Överallt i den stora publiken vid lilla scenen dansas det housedans till Deloreans snygga och galet svängiga balearicarock, som till exempel den brutalt röjiga As Time Breaks Off och elektrostompiga Real Love.

I en låt samplar de Black Box italodisco-klassiker Ride On Time, som i sin tur samplade Loleatta Holloways disco-anthem Love Sensation.

Men den själfullt svävande discon kompletteras hela tiden med hårt drivande trumbeats, tung bas och den svängigaste dansen på hela Södermalm denna lördagsafton!


GUSTAV GELIN