1 av 4
- Foto: Alexandra Jau/Festival24
2 av 4
- Foto: Alexandra Jau/Festival24
3 av 4
- Foto: Alexandra Jau/Festival24
4 av 4
- Foto: Alexandra Jau/Festival24

Midlake gör sin grej

En anspråkslös konsert med ett band som är svåra att kategorisera.


Texasbandet Midlake går upp på Popagandas stora scen klockan kvart över åtta på kvällen.

Vid första anblicken ser de ut att vara vilket folkrockband som helst, men när de sätter sig liknar de mer ett vanligt hippieband.

Men ack så utseenden kan luras, för när de börjar spela då hör att de är precis som vilket ...hm, eller vänta, man hör ju faktiskt inte alls vad de låter som.

Om man ska försöka genrekategorisera Midlake har man nog lite att stå i.

Många skulle nog kalla dem ett jazzinfluerat indierockband, men det förtäljer inte riktigt hela historien. Ja, de började som ett jazzband, men gick sedan gradvis vidare med ambitionerna att bli ett indierockband. Men de kom inte riktigt hela vägen - eller så kom de hela vägen, men gick sedan vidare, det är lite oklart.

När de drar igång första låten så låter de hur man än vrider och vänder på det, som Metallica - om Metallica skulle ha spelat på medeltiden!

Man skulle kunna jämföra dem med Blackmore's Knight, men det vore inte riktigt rättvist då de här grabbarna svingar en betydligt större musikalisk hammare.

Man kan helt enkelt säga att de är någon slags blandning mellan folk/soft/indie/hippie/hårdrock, fast på ett enkelt och anspråkslöst vis.

Konserten går att beskriva på samma sätt, anspråkslös, utan att för den delen bli tråkig. Det händer inte mycket på scen, de står eller sitter mest stilla och gör sin grej. Men de gör sin grej bra - vad deras grej nu må vara.

Jag är imponerad men förbryllad av såväl bandet som konserten - på ett bra sätt.

 

ANDREAS KÄLLMAN

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.