Måndag 27 Sep
Stockholm

Friska Viljor har tyskarna i sina händer

Stockholmsbandet blandar svängig pop med finstämd folk. Det funkar.
1 av 3
Stockholmsbandet blandar svängig pop med finstämd folk. Det funkar. Foto: Andreas Brundin / Nyheter24
Joakim Svenningsson och Daniel Johansson spelade flera låtar på egen hand, utan resten av bandet.
2 av 3
Joakim Svenningsson och Daniel Johansson spelade flera låtar på egen hand, utan resten av bandet. Foto: Andreas Brundin / Nyheter24
3 av 3

Min första tanke: Hur kan inte Sverige ha fallit pladask för de här killarna än?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Friska Viljor

Docks, Hamburg

Reeperbahn Festival

Speltid: 1 timme och 30 minuter

Det spelar ingen roll om de river av snabba gitarriff eller framträder med endast en akustisk gitarr och melodica. Den här kvällen på Docks älskar publiken varenda steg Joakim Svenningsson, Daniel Johansson och de andra i Friska Viljor tar på scenen.

En titt på bandets turnéplan räcker för att se hur stora Stockholmskillarna är i Tyskland. I Sverige fick de spela på Debaser Slussen i somras - här drar de ut på en turné med trettiotalet spelningar.

Det här är fjärde gången i rad som de uppträder på Reeperbahn Festival (förra året spelade de dock bara DJ-set). Det är ingen tillfällighet att knappt festivalledningen vet vilka Hoffmaestro är medan Friska Viljor är kända över hela landet.

Jublet vill aldrig avta den här kvällen. Publiken har redan lärt sig många av de nya låtarna från skivan som släpptes i mars. De blir inkallade på scenen två gånger.

Avslutande Shotgun Sister (från debutalbumet Bravo! 2006) renderar i allsång, hög mysfaktor och till slut att hela bandet gör vågen och får makalös respons.

Nu är jag lika fast som Tyskland. Vakna, Sverige!

VIKTOR ADOLFSSON

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt