Följ festivalsommaren på Nyheter24

- 23/04/2012, 11:39 -

Redaktören Andreas Granfors om varför Festival24 kommer vara bättre än någonsin.    

Vad är det som gör att 2012 års upplaga av Festival24 kommer att vara bättre än tidigare år?

- För att jag är redaktör. Hehe, nej men till att börja med är 2012 ett riktigt bra festival-år. Kolla bara vilka som kommer, vi har Stone Roses till Hultsfred, Rihanna till Peace & Love och Blur till Way Out West. Bara det är ju nästan en garanti för att det ska bli bra. Sen är också Nyheter24gruppen mycket större än tidigare år, viket är den bästa uppbackning man kan få för en lyckad festivalsommar.

Vad kommer Festival24 bestå av i sommar?

- Festival24 kommer att bestå av ett gäng riktigt duktiga och sköna människor som ska bevaka landets största festivaler på alla möjliga sätt. Vi kommer ha reportrar på plats, fotografer, bloggare, krönikörer och mycket webbteve. Ingen festival kommer undan oss.

Förutom musiken och artister, vad mer kommer ni att fokusera på?

- Jag kommer att utgå från mina egna festivalupplevelser, de delar jag har tyckt om och de jag inte har tyckt om. Maten är till exempel väldigt viktig, äter man dåligt eller ingenting alls riskerar man att bli trött eller dålig i magen och missa alla festligheter. Jag minns ett år då jag åt en nachotallrik som nog hade legat ute i solen ett par timmar för mycket, behöver jag säga att jag missade The Sounds-spelningen den kvällen? Så maten kommer att testas. Hyigen är ju en annan väldigt viktig del, de flesta festivaler måste jobba mer på att få dit fler duschar så besökarna kan hålla sig fräscha, det kommer vi också hålla koll på.

Toaletterna då?

- Bajamajorna är för mig en elementär del på festivaler, en festival är inte en festival utan bajamajor. Överlag har de festivaler jag besökt hållit bajamajorna rena, men det är klart man har stött på rätt sunkiga historier också. Vi ska betygsätta!

Är det någon spelning du ser fram emot särskilt mycket?

- Anglofil som jag är så smäller nog Stone Roses på Hultsfred och Blur på Way Out West högst i min bok. The Black Keys är en annan spelning jag har höga krav på.

Vilket är ditt bästa festivalminne?

- Det måste ha varit när vi såg Rage Against the Machine på Hultsfred 2008. Marken gungade på riktigt. Eller när jag såg mina tonårsidoler Counting Crows på O2 Wireless Festival i London 2008, då grät jag av glädje. Jag förvandlades till en 12-årig tjej som träffar Eric Saade, typ.

Ditt värsta då?

- Det måste ha varit sista dagen på Peace & Love 2009. För mycket vin gjorde att jag missade alla spelningar, bland annat Razorlight och Håkan Hellström. Jag somnade tidigt och mådde riktigt dåligt dagen efter när jag skulle sitta flera timmar i en bil på hemvägen. Så mitt viktigaste tips är att dricka med måtta. Drick drycker med låg alkoholhalt så orkar man vara vaken längre och minns dessutom alla spelningar man ser. Vilket är hela poängen med festivaler va?