Punkfarfar Iggy kommer med sina Stooges till Grönan den tionde augusti
1 av 6
Punkfarfar Iggy kommer med sina Stooges till Grönan den tionde augusti - Foto: SCANPIX
Kanye West och "Jigga" kickar igång konsertsommaren den 29 maj i Globen och den 30 maj i Malmö.
2 av 6
Kanye West och "Jigga" kickar igång konsertsommaren den 29 maj i Globen och den 30 maj i Malmö. - Foto: SCANPIX
Lady Gaga, kvinnan på allas läppar kommer till Globen 30 och 31 augusti.
3 av 6
Lady Gaga, kvinnan på allas läppar kommer till Globen 30 och 31 augusti. - Foto: SCANPIX
Den fjärde juni är det dags för Madonna att inta Göteborg
4 av 6
Den fjärde juni är det dags för Madonna att inta Göteborg - Foto: SCANPIX
Nicki Minaj spelar i Stockholm den åttonde juni.
5 av 6
Nicki Minaj spelar i Stockholm den åttonde juni. - Foto: SCANPIX
Bossen kommer till Göteborg  den 27 och 28 juli.
6 av 6
Bossen kommer till Göteborg den 27 och 28 juli. - Foto: SCANPIX

Här är alla stora spelningar i sommar

Festival24 bevakar inte bara festivaler - Festival24 bevakar alla musikhändelser värda namnet under hela sommaren.


Sommarens festivaler erbjuder ett minst sagt jättebrett urval av artister och lär inte göra någon musikälskare besviken. Men utöver alla festivaler så äger ett stort antal andra konserter rum på olika håll i vårat avlånga land under sommaren.

Jay-Z och Kanye West. Den 29 maj uppträder de i Globen och den 30 maj i Malmö. När de slog sina hiphopskallar ihop på skivan Watch the Throne förra hösten resulterade det i ett mishmash av olika musikgenrer och en miljon sålda skivor bara i USA. Vill du se två levande legender uppträda tillsammans kan du köpa biljetter här.

Nicki Minaj, den kvinnliga rapparen som tagit världen med storm de senaste åren kommer till Stockholm den åttonde juni och lär bjuda upp till en sjujäkla fest. Sedan hon gjorde entré på den stora scenen genom samarbeten med bland andra Kanye West, Rihanna och Lil Waye har hon bara fortsatt att växa och är hittills den enda artist som haft sju singlar på Billboards topp 100-lista samtidigt. Biljett löser du här.

Den fjärde juli kommer ingen mindre än Madonna till Göteborg och vikten av hennes betydelse för popmusiken är tämligen obestridbar. Utan henne hade vi kort och gott inte haft någon Britney, Christina eller Lady Gaga. Madonna har chockat under drygt tre decennier och med nya skivan MDNA som gick in på förstaplatser runtom i världen när den släpptes ser det inte ut som att hon tänker sluta. Biljetter finns här.

Bruce Springsteen, även känd som The Boss, gästar Göteborg den 27 och 28 juli i sommar. Även om Bossens E Street Band denna gång kommer utan avlidne Clarence "Big Man" Clemons som gick bort förra året kan vi räkna med ett publikuppbåd få andra artister lyckas med. Biljetter till konserten hittar du här. OBS! Biljetterna till den 27 juli är slutsålda.

Iggy Pop & The Stooges kommer till Gröna Lund den tionde augusti. Punklegenderna fortsätter att turnera trots Ron Ashetons bortgång 2009. Spelningen på Grönan blir Stooges första i Stockholm på över tio år. Iggy och hans kumpaner är inga "spring chickens" längre och kanske är spelningen i sommar en av de sista chanserna att få höra Search & Destroy och I wanna be your dog som de ska låta. Galna, otämjda, som en urkraft från en svunnen tid och naturligtvis framförda i en lika bar som heroindeffad överkropp. Köp biljetter här!

Världens just nu kanske största artist avslutar den svenska konsertsommaren i Globen den 30 och 31 augusti och heter Stefani Joanne Angelina Germanotta men är kanske mer känd som Lady Gaga. Är det någon som ska ta över tronen när Madonna lägger av (vilket hon förmodligen aldrig kommer att göra) så är det Lady Gaga. Med 23 miljoner sålda album och 64 miljoner sålda singlar lär det gå åt biljetter. De finns att köpa här. OBS! Biljetterna till den 30 är slutsålda.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.