Patrick Carney med sin speciella blick.
1 av 4
Patrick Carney med sin speciella blick. - Foto: SCANPIX
Koncentrerad.
2 av 4
Koncentrerad. - Foto: SCANPIX
Tillsammans bildar de The Black Keys som kommer till Way out West i sommar.
3 av 4
Tillsammans bildar de The Black Keys som kommer till Way out West i sommar. - Foto: SCANPIX
Sångaren och gitarristen Dan Auerbach.
4 av 4
Sångaren och gitarristen Dan Auerbach. - Foto: SCANPIX

"Jag suger på att spela trummor"

Patrik Carney från Sverigeaktuella The Black Keys om varför rocken är död och varför han ser så konstig ut på scen.


- Rock'n'roll håller på att dö ut för att människor accepterar att Nickelback är det största bandet på jorden. I och med det accepterar de alltså att världens största band alltid kommer att låta skit, säger han i januarinumret av Rollingstone.

Patrick Carney, trummis i bluesrockarfenomenet The Black Keys, har uppenbarligen något emot det rådande musik-klimatet idag. När The Black Keys började för tio år sedan såg musikvärlden helt annorlunda ut. Rocken hade fått hjärt- och lungräddning av fyra band som kom att kallas "the The-bands". Fyra band som alla hade namn som började på "The" hade återupplivat rockmusiken och gjort den spännande igen.

The White Stripes, The Vines, The Strokes och ett visst herrskap från Fagersta, The Hives, hjälpte alla till att få upp rock'n'roll på dess fötter igen.

Några år senare slog en andra våg av garageliknande rock till och här hittar vi The Black Keys, som precis som föregångarna The White Stripes också bara består av två medlemmar. Patrick Carney spelar trummor och Dan Auerbach på gitarr och sång.

Men nu har musik-klimatet vänt igen, något som stör Carney.

- Rock'n'roll är den musik jag brinner mest för och jag gillar inte att se den bli helt jävla förstörd för att sedan mata ut den till publiken med sked. När folk börjar hålla på med sån skit blir blir jag typ "fuck you", ärligt talat.

Carney får många kommentarer om sitt utseende när han spelar, vilket han förklarar med att han helt enkelt inte behärskar instrumentet.

- Jag suger på trummor, det är skitläskigt. Jag får en hel del skit på Twitter om hur jag ser ut när jag spelar och jag är beredd att hålla med dem om det mesta. Grejen är bara att jag kan ju inte leta upp de här personerna och säga till dem hur de ser ut, det vore omöjligt. Men jag är den typen av person som faktiskt skulle göra det om jag kunde.

The Black Keys är aktuella med sitt sjätte studioalbum, El Camino, som släpptes i december förra året. De kommer till Sverige i augusti och spelar på Way out West.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.