Tisdag 21 Sep
Stockholm

Dead by April: "De är inte våra fans"

Dead by April spelar på Gröna Lunds stora scen i morgon kväll.
1 av 3
Dead by April spelar på Gröna Lunds stora scen i morgon kväll. Foto: Sara Shahbazi
Gruppen uppträdde i Melodifestivalen tidigare i år.
2 av 3
Gruppen uppträdde i Melodifestivalen tidigare i år. Foto: SCANPIX
Zandro Santiago är sångare i bandet sedan februari 2010.
3 av 3
Zandro Santiago är sångare i bandet sedan februari 2010. Foto: SCANPIX

Ständigt aktuella Dead by April har gått från att vara metal- och rockartister till att bli folkliga och delta i Melodifestivalen. Festival24 fick tag på sångaren Zandro Santiago på telefon för att snacka gamla, nya och utländska fans.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sångaren Zandro Santiago är hemma i Göteborg när Festival24 når honom över telefon, men det är ingen långvarig hemmavistelse. Dead by April var i Tyskland över påsk och spelade några spelningar. Imorgon tar de över Gröna Lunds stora scen och sen bär det av till Tyskland igen.

- Vi ska spela mycket i sommar, vi åker till Tyskland, Holland och Belgien och spelar nu i maj och sen spelar vi säkert på 20 stadsfester och festivaler här i Sverige under sommaren.

Hur skiljer sig svenska och utländska fans?

- Det är skillnad, helt klart. Här i Sverige kommer det mycket folk men många har kanske bara hört några av våra låtar. Utomlands är det helt sjukt, där står det 500 pers som kan alla ord i varje låt. De fansen är mer hardcore.

Dead by April gör rockmusik men genom sin medverkan i Melodifestivalen, där de slutade sjua i finalen, har de blivit mer folkliga. Något som gjorde att de tappade en del av sina ursprungliga fans.

- De fansen är ju inte våra fans. Våra fans är ju de som kommer till våra spelningar oavsett. Vi är lika mycket pop som metal, vi kör vår grej bara. Vi har fått en hel del nya, yngre fans nu på senare tid sedan Melodifestivalen.

Hur var det att ställa upp i Melodifestivalen?

- Det var kul, de andra artisterna var skittrevliga. Speciellt Björn Ranelid var rolig.

Hur Mötley Crüe är ni under era turneér?

- Det är inte mycket alls du, klart man kan ta en öl efter en spelning. Men i och med att jag sjunger så måste jag få min sömn, jag kan inte sjunga alls om jag är bakis.

Dead by April uppträder på Gröna Lund i morgon klockan 20.00 på Stora Scenen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt