Alesso teamar ihop sig med en annan världskänd DJ den första juni.
1 av 2
Alesso teamar ihop sig med en annan världskänd DJ den första juni. - Foto: Getty Images
Nämligen Sebastian Ingrosso, till vardags i Swedish House Mafia.
2 av 2
Nämligen Sebastian Ingrosso, till vardags i Swedish House Mafia. - Foto: Getty Images

Världskända DJ-duon om varför man förfestar i Spotify

DJ-duon Sebastian Ingrosso och Alesso teamar ihop sig och kör en förfest i Spotify i morgon kväll. Festival24 blev nyfikna på vad det innebär och drog iväg ett mail till Alesso om varför de gör det här.


Sebastian Ingrosso är till vardags en av medlemmarna i världskända DJ-gruppen Swedish House Mafia. Alesso är DJ:n som MTV utsåg till DJ:n att hålla ögonen på under 2012. Tillsammans kör de en förfest i Spotify imorgon med start klockan 20.00. Förfesten hålls i Spotify-appen Soundrop och under kvällen kommer DJ-giganterna att spela sin nya singel, låtar de inspirerats musikaliskt av men de kommer även att låta lyssnarna önska sina favoritlåtar.

Hur föddes idéen till hela grejen?

- Vi ville jobba med ett annorlunda upplägg och skapa ett nytt spännande möte med våra fans. Det här kändes som en ball grej. Jag skulle själv vilja veta vad mina inspirationskällor lyssnar på.

Varför gör ni det här?

- Ett nytt och kul sätt att hänga med våra fans på, genom att styra upp en förfest där vem som helst kan vara med. Ett sjukt bra sätt att börja kvällen på.

Vilken typ av musik kan vi förvänta oss?

- Våra fans kommer att få höra allt möjligt, det som influerar oss - alltifrån Daft Punk till Miike Snow är några av våra favoriter som kan dyka upp. Elektronisk dansmusik har såklart en stor plats på vår förfest, vi startar kvällen med vår låt Calling (Lose My Mind). Sedan är det så klart våra fans som röstar på vilken nästa låt ska bli.

Är detta framtidens sätt för musiker att interagera med sina fans?

- Vi tycker Spotify är ett grymt bra sätt att upptäcka och dela musik med och genom det nå ut till sina fans på och med ett sånt här typ av event. Det kommer säkert bara att bli större och större.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.