Pelle gick all in.
Pelle gick all in.

The Hives energi smittade av sig

För en månad sedan spelade The Hives på Coachella i USA, en av världens största festivaler. I kväll stod de på scenen i Hässleholm. Skillnaden var knappt märkbar.


Publiken är dock inte riktigt densamma. Det är ett ganska litet och uttråkat gäng ungdomar som står framför festivalens största scen och inväntar ett av festivalens största band. Men det är ingenting som The Hives lägger så mycket energi på. Redan efter första tonen kör bandet all in. Den energin de ger publiken smittar snabbt av sig och som svar på det är publikmassan fördubblad under andra låten.

Bandet spelade även några av sina nya låtar från kommande plattan, som släpps i morgon. Publikens respons på det senaste var positivt, de släppte loss och gungade med till Pelle Almqvists skrik.

The Hives är The Hives och det är ingenting man kan sticka under stolen med, de levererar. Men spelningen är ungefär som den brukar vara, och man kan bakom den galna sångaren genomskåda ett slags manus under spelningen. Sparkarna, ålandet och springet satt där det skulle.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!