Jonathan Johansson gillar att spela både på klubbar och på festivaler.
1 av 2
Jonathan Johansson gillar att spela både på klubbar och på festivaler. - Foto: Sandra Hellstenius
I sommar kommer han att spela på bland annat Putte i Parken, Malmöfestivalen och Peace & Love.
2 av 2
I sommar kommer han att spela på bland annat Putte i Parken, Malmöfestivalen och Peace & Love. - Foto: Sandra Hellstenius

Jonathan Johansson om musiken och festivalsommaren

Festival24 har tagit ett snack med artisten Jonathan Johansson inför Siestafestivalen. I sommar har han många festivalkonserter inbokade.


Vi träffade artisten Jonathan Johansson innan hans spelning på Siestafestivalen. Jonathan är aktuell med flera festivalspelningar under sommaren. Därför tog vi ett snack med honom om hans syn på festivaler.

Har du endast festivalspelningar att se fram emot i sommar?

– Till största del så är det festivaler, ja. Jag kommer bland annat att besöka Putte i Parken, Malmöfestivalen, Roskildefestivalen samt Peace & Love. Men utöver det kommer jag att göra en del spelningar med Veronica Maggio, Fibes Oh Fibes! Och några flera.

Vad är skillnaden mellan att spela på en klubb och på en festival?

– Det är en enorm skillnad. När man spelar på en klubb så har man all tid i världen, både före och efter spelningen. När man är på en festival då har man sina tider, det är ett tajt schema från början till slut. Självklart är det mer folk på festivaler, men där spelar man framför ett gäng där nästan bara hälften kan låtarna.

Vad är roligast då?

– Det är roligt på helt olika sätt eftersom det skiljer sig så mycket åt. Det är roligt att åka runt på festivaler och möta en massa kollegor och folk i branschen, vilket alltid är trevligt. På ett eget gig är det mest polare och bekanta som skapar en mer familjär känsla.

Vilken var den första festivalen du spelade på?

– Det minns jag inte. Alltså verkligen inte.

Vilken av dina festivalspelningar i sommar ser du mest fram emot?

– Roskilde definitivt. När jag var ung på 90-talet åkte man inte till Hultsfred. För oss Malmö-bor existerar inget annat än Roskilde och det gör det till en speciell festival för mig att spela på.

Hur går din musik hem hos danskarna?

– Det går nästan bättre där i Danmark. Men det kanske beror på alla svenskar där eller ja, alla skåningar.

Till sist, har du märkt av någon skillnad i responsen mellan det första och andra albumet?

– Den nya plattan går verkligen mycket bättre än den första ute på spelningarna. Det förra albumet var mer elektroniskt med syntar och det nya är någonting helt annat.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!