Efter halva konserten kom bandet äntligen igång.
1 av 3
Efter halva konserten kom bandet äntligen igång. - Foto: Petronella Åslund
Men de lyckades inte riktigt med att nå toppen.
2 av 3
Men de lyckades inte riktigt med att nå toppen. - Foto: Petronella Åslund
Death Cab for Cutie gjorde sin enda sverigespelning under sommaren.
3 av 3
Death Cab for Cutie gjorde sin enda sverigespelning under sommaren. - Foto: Petronella Åslund

Death Cab nådde inte ända fram

Trots flera starka nummer lyckades Seattlebandet inte riktigt charma publiken på Siestafestivalen.


Det är med hårda gitarriff som Death Cab for Cutie drar igång sin enda sverigespelning i sommar. Trots de hårda riffen är det en blyg, på gränsen till frånvarande, Ben Gibbard som gömmer sig bakom den långa luggen. Man märker att publiken till en början är tveksamma till vad bandet från Seattle egentligen har att leverera. Och det är först efter den femte låten som sångaren tar kontakt med publiken.

I samband med skymningen vaknar både publiken och bandet äntligen till liv. Det blir en positiv överraskning för många. Om man jämför Death Cab For Cuties album med liveframträdandet i kväll är det två helt olika band. I kväll är det inte fyra gnälliga pojkar som ställer sig på den stora scenen. Det är fyra rockmusiker.

Spelningens absoluta höjdpunkt är när Ben Gibbard gör det han är allra bäst på. Ensam på scenen med gitarren som enda sällskap framför han I Will Follow You Into the Dark och får med sig hela publiken som kör. Även låten Soul Meets Body lyckas få den frusna publiken att vakna till liv och vända spelningen till allsång.

Men trots den starka vändningen i mitten av konserten så känns det inte som att Death Cab når toppen i kväll. Om det beror på den frusna omgivningen eller framträdandet förblir en gåta.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!