Torsdag 11 Aug
Stockholm

Fem spelningar du inte får missa på Hultsfred

The Soundtrack of Ous Lives vill du inte missa.
1 av 4
The Soundtrack of Ous Lives vill du inte missa. Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Katzenjammer med sin udda men medryckande musik.
2 av 4
Katzenjammer med sin udda men medryckande musik. Foto: Aas, Erlend/SCANPIX
Noel Gallagher kommer med sina High Flying Birds
3 av 4
Noel Gallagher kommer med sina High Flying Birds. Foto: Chris Pizzello/SCANPIX
Ian Brown och resten av det legendariska Stone Roses kommer till Hultsfred om en dryg vecka.
4 av 4
Ian Brown och resten av det legendariska Stone Roses kommer till Hultsfred om en dryg vecka. Foto: Getty Images

Om en dryg vecka drar Hultsfredsfestivalen igång. Festival24 listar de spelningar du absolut inte vill missa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under nästa veckas festivalklassiker Hultsfred kommer uppemot 100 artister att uppträda. Några gamla rävar, några debutanter. Alla i en salig blandning av olika genrer. Det kan vara svårt att veta vilka av alla spelningar man ska se, därför har Festival24 satt ihop en nätt liten lista om fem akter du inte får missa. Se dessa spelningar eller var en fyrkant!

The Stone Roses (Green Stage, torsdag 21.30)

I am the resurrection heter en av bandets mest kända låtar. Och återuppståndelse är precis vad det handlar om i det här fallet. The Stone Roses definierade nittiotalet musikmässigt, splittrades 1996 och ger sig nu ut på vägarna igen för första gången sedan dess. Missa inte denna spelning för allt i världen!

Noel Gallagher's High Flying Birds (Blue Stage, lördag 23.00)

Om The Stone Roses lade grunden för madchestervågen var det Oasis som skördade frukterna av den. Noel Gallagher var ryggmärgen i Oasis och ligger bakom några av de bästa låtarna den moderna musikhistorien har att erbjuda. När Oasis splittrades fick Noel chansen att prova sina vingar på egen hand. Missa inte en av de största låtskrivarna vi haft på länge, i ny tappning!

The Soundtrack of Our Lives (Blue Stage, fredag 15.50)

Ett av Sveriges största rockband på avskedsturné kommer till Sveriges mest klassiska festival. Behöver ni en motivering till varför ni ska se TSOOL på Hultsfred har ni hamnat på fel sajt.

Vintage Trouble (Yellow Stage, torsdag 16.30)

Vi klämmer in en liten hajp bland alla världskända artister. Vintage Trouble är ett förhållandevis nytt band som släppte sin debut, The Bomb Shelter Sessions, förra året. De har dock redan hunnit få fans världen över och har bland annat uppträtt på Later with Jools. Det som gör dem intressanta är deras ljudbild. Istället för att backa tillbaka till 70-talet för att hitta inspiration (som alla andra rockband) backar Vintage Trouble ännu ett årtionde och gräver upp gamla r'n'b, soul- och bluesljud som de gör ljuv, ljuv musik av. Missa inte.

Katzenjammer (White Stage, fredag 17.00)

Dessa norskor gör musik som minst sagt kan kallas hybridartad. De blandar folkmusik, pop, rock och country i en salig blandning. Vet inte riktigt vad vi ska kalla Katzenjammers musik men det låter onekligen spännande och roligt. Detta kan bli årets bomb på Hultsfred. Vågar ni säga i efterhand att ni inte var där?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.