Torsdag 15 Apr
Stockholm

Dan före dopparedan

Gaslight Anthem är först ut på Green Stage klockan 16.15.
1 av 4
Gaslight Anthem är först ut på Green Stage klockan 16.15. Foto: Nigel Treblin/SCANPIX
På Blue Stage klockan 23.00 är det dags för The Kooks.
2 av 4
På Blue Stage klockan 23.00 är det dags för The Kooks. Foto: Niklas Larsson/SCANPIX
Eagles of Death Metal spelar 17.30 på Blue Stage.
3 av 4
Eagles of Death Metal spelar 17.30 på Blue Stage. Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX
Kvällens mest efterlängtade spelning går av stapeln 21.30 på Green Stage: Stone Roses.
4 av 4
Kvällens mest efterlängtade spelning går av stapeln 21.30 på Green Stage: Stone Roses. Foto: Getty Images

En camping full av festande ungdomar, matvagnar som börjat flotta ner sina kunder och ett festivalområde som finputsar. Det är förväntningarnas tid i Hultsfred, och snart börjar det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Min resa ner var väldigt behaglig. Tiden flög förbi och tankar på hur allting skulle se ut tornade upp sig. Väl framme var det långa köer och stora packningar. Så stora packningar att när bussluckorna öppnades ramlade min sovsäck ut och rullade in under bussen. Som tur var upptäckte jag det och fick chauffören att backa så att jag kunde hämta den.

På vägen in till campingen såg jag det vanliga festivalhänget; musik som pumpades ur campen, folk som satt i sina bräckliga campingstolar och ölburkar en masse. Jag fick en skön liten plats att sätta upp mitt tält, precis vid vattnet. Tyvärr fick jag ett oönskat sällskap. Bredvid mig, under en sten, finns en stor myrstack. Förhoppningsvis trivs de där under.

Jag avslutade första dagen i festival-Småland med en promenad ner till centrum för att titta på lite EM-fotboll. Under resten av Hultsfredsfestivalen kommer alla matcher att visas i Operatältet och Sveriges match mot England visas på storbildsskärm vid Blue Stage. Men jag är här främst för musiken. Och den börjar om några timmar. Så, snälla Hultsfred, spräng mina trumhinnor och låt oss dansa!

Text: Erik Nilson

Kommentera
Kopiera länk
Dela