Gaslight Anthem är först ut på Green Stage klockan 16.15.
1 av 4
Gaslight Anthem är först ut på Green Stage klockan 16.15. - Foto: Nigel Treblin/SCANPIX
På Blue Stage klockan 23.00 är det dags för The Kooks.
2 av 4
På Blue Stage klockan 23.00 är det dags för The Kooks. - Foto: Niklas Larsson/SCANPIX
Eagles of Death Metal spelar 17.30 på Blue Stage.
3 av 4
Eagles of Death Metal spelar 17.30 på Blue Stage. - Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX
Kvällens mest efterlängtade spelning går av stapeln 21.30 på Green Stage: Stone Roses.
4 av 4
Kvällens mest efterlängtade spelning går av stapeln 21.30 på Green Stage: Stone Roses. - Foto: Getty Images

Dan före dopparedan

En camping full av festande ungdomar, matvagnar som börjat flotta ner sina kunder och ett festivalområde som finputsar. Det är förväntningarnas tid i Hultsfred, och snart börjar det.


Min resa ner var väldigt behaglig. Tiden flög förbi och tankar på hur allting skulle se ut tornade upp sig. Väl framme var det långa köer och stora packningar. Så stora packningar att när bussluckorna öppnades ramlade min sovsäck ut och rullade in under bussen. Som tur var upptäckte jag det och fick chauffören att backa så att jag kunde hämta den.

På vägen in till campingen såg jag det vanliga festivalhänget; musik som pumpades ur campen, folk som satt i sina bräckliga campingstolar och ölburkar en masse. Jag fick en skön liten plats att sätta upp mitt tält, precis vid vattnet. Tyvärr fick jag ett oönskat sällskap. Bredvid mig, under en sten, finns en stor myrstack. Förhoppningsvis trivs de där under.

Jag avslutade första dagen i festival-Småland med en promenad ner till centrum för att titta på lite EM-fotboll. Under resten av Hultsfredsfestivalen kommer alla matcher att visas i Operatältet och Sveriges match mot England visas på storbildsskärm vid Blue Stage. Men jag är här främst för musiken. Och den börjar om några timmar. Så, snälla Hultsfred, spräng mina trumhinnor och låt oss dansa!

Text: Erik Nilson

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.