De bjöd upp till stor fest för att infria förväntningarna för det inställda Hultsfredsgiget.
1 av 4
De bjöd upp till stor fest för att infria förväntningarna för det inställda Hultsfredsgiget. - Foto: Petronella Åslund
Publiken var utom sig av glädje.
2 av 4
Publiken var utom sig av glädje. - Foto: Petronella Åslund
Till publikens stora glädje.
3 av 4
Till publikens stora glädje. - Foto: Petronella Åslund
Sångaren Marcus Mumford med lindad hand.
4 av 4
Sångaren Marcus Mumford med lindad hand. - Foto: Petronella Åslund

Mumford & Sons kompenserar för Hultsfred och mer därtill

En bruten hand stoppade dem från Hultsfred två veckor sedan, ikväll ockuperade de Peace & Loves största scen och stod för festivalens hittills största publikhav Världens just nu mest populära folkrockband hade alla förutsättningar att göra en historisk spelning - och de lyckades.


När Marcus Mumford kliver ut på Utopiascenen med sitt band, hörs ett jubel som tyder på att det här ögonblicket var efterlängtat. Det blir en försiktig start på spelningen men publiken är snabbt med på noterna när andra låten, Little lion man, står på tur. Allsång uppstår och så fortsätter det under samtliga låtar, förutom när de spelar purfärska låtar från albumet som släpps i september. Låtar som redan lindat fansens hjärtan i bomull.

Mumford & Sons bildades 2007 i London och slog igenom med debutalbumet Sigh no more 2009. Solens uppenbarelse, det charmiga mellansnacket och den fyrstämmiga folkmusiken passar ypperligt på Peace & Love. Det syns inte minst på publikhavet.

Marcus delar ut en slängkyss med sin inlindade hand efter avslutningslåten The Cave. En fantastisk avslutning just för att vi där och då kan konstatera att både bandet, Hultsfred och Peace & Love är nöjda och belåtna.

En gyllene regel på festival är att aldrig ha skyhöga krav på en spelning. Ikväll var det oundvikligt att inte hoppas på lite gåshund. Att förhoppningarna infriades och faktiskt lämnade mig tårögd vid sista låten, gör det svårt för mig att hitta något dåligt att anmärka på.

Text: Nathalie Gologan

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.