Publiken verkar nöjd.
1 av 4
Publiken verkar nöjd. - Foto: Claudia Adamo
Vilket gör Frej nöjd.
2 av 4
Vilket gör Frej nöjd. - Foto: Claudia Adamo
Tillsammans med kumpanerna bildar de Slagsmålsklubben, en aldrig upphörande fest.
3 av 4
Tillsammans med kumpanerna bildar de Slagsmålsklubben, en aldrig upphörande fest. - Foto: Claudia Adamo
Frej maxar festen.
4 av 4
Frej maxar festen. - Foto: Claudia Adamo

Befriande hjärndött, Slagsmålsklubben

Tonerna av Regina Spektors Samson har knappt klingat ut innan Slagsmålsklubben intar Fantasia-scenen. Pianot byts mot mixar och lugnet övergår snart i fullkomligt kaos.


När Slagsmålsklubben kliver upp på scenen kan vad som helst hända. Dagens konsert blir inget undantag. En kvart in i spelningen får bandmedlemmarna sällskap av en gigantisk hoppborg som tar upp större delen av scenen. Bandets frontman, Frej Larsson, fyller snabbt borgen med folk och röjer loss till låten Smart drag mister Christer.

Den som söker efter ett djupare budskap under spelningen får leta länge. "Om livet nu är så jävla roligt, varför ska man då göra allt tråkigt" utbrister Frej Larsson och eldar på publiken som inte tvekar på att följa hans visdomsord.

På detta sätt fortsätter konserten. Publiken svettas i takt med musiken och Frej njuter av att få leka i sin hoppborg. Med andra ord är allt som det ska på en spelning med Slagsmålsklubben. Barnsligt? Absolut. Men för de som vill fly verkligheten och bara släppa loss passar detta helt perfekt.

Text: Albin Rossing

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.