Lockar storpublik.
1 av 5
Lockar storpublik. - Foto: Clauida Adamo
Veronica Maggio har på ett år gått från eftermiddagsgig till midnattsgig.
2 av 5
Veronica Maggio har på ett år gått från eftermiddagsgig till midnattsgig. - Foto: Clauida Adamo
Något publiken uppskattade.
3 av 5
Något publiken uppskattade. - Foto: Clauida Adamo
Bland annat framförde hon två nya låtar.
4 av 5
Bland annat framförde hon två nya låtar. - Foto: Clauida Adamo
Maggio ville inte gå av scenen efter spelningen.
5 av 5
Maggio ville inte gå av scenen efter spelningen. - Foto: Clauida Adamo

Maggio skiner i juninatten

Förra året spelade hon mitt på blanka dagen, hade precis släppt skivan Satan i gatan och var en av Peace & Loves största skrällar publikmässigt. I år fick hon speltid vid midnatt och har en ny skiva på gång. Att pop-prinsessan är ett dragplåster denna kväll gör ingen förvånad.


- Jag var rädd innan jag skulle kliva på scen men nu vill jag aldrig gå av, säger Veronica Maggio med ett par ögon som glittrar av lycka över faktumet att det är turnépremiär.

Det känns i kvällsluften att det är något storslaget på gång. Att hon redan har tjuvstartat med en exklusiv spelning tidigare under dagen märker ingen av. Hon lämnar ingen missnöjd när hon bjuder på två nya låtar och lånar in Petter till låten Längesen.

De spexar och för dialoger med publiken, vars förtjusning når sin kulmen när Daniel Adams-Ray plötsligt dyker upp som gubben i lådan. Trion avverkar Snooks gamla hit Inga problem och det är nästan så att man börjar undra om inte Oskar Linnros ska dyka upp.

När hon är solo igen sjunger hon precis som förut om kärlekens banaliteter, men gör det numera med en mer självsäker ton. Hon tar för sig och firar med både fyrverkerier och konfetti. Är det såhär det känns att vara på en Maggiospelning nu för tiden? Det är inga problem.

Text: Nathalie Gologan

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!