Det är glest i publiken.
1 av 4
Det är glest i publiken. - Foto: Claudia Adamo
De skulle göra sig bättre på en mindre scen.
2 av 4
De skulle göra sig bättre på en mindre scen. - Foto: Claudia Adamo
Duon vrider och vänder på sina mixerknappar men utan respons.
3 av 4
Duon vrider och vänder på sina mixerknappar men utan respons. - Foto: Claudia Adamo
Rebecca & Fiona verkar inte ta giget på allvar.
4 av 4
Rebecca & Fiona verkar inte ta giget på allvar. - Foto: Claudia Adamo

Rebecca & Fiona går på sparlåga

När den sockersöta duon kliver ut på festivalens största scen i sina 20 centimeter höga platåskor med varsin öl i handen, anar de nog inte vilken stor utmaning de tagit sig an.


Jag vet inte om det är för att vädret är dassigt eller om folk är alldeles för bakfulla för att orka gå den milslånga vägen från campingen till festivalområdet denna fredagseftermiddag. Det är i alla fall nästan upplagt för en spelning av sämre rang.

Trogna tonårsfans står och hoppar frenetiskt längst fram vid stängslet när tjejerna vrider huller om buller på mixerbordets knappar. Resten av publiken har placerat sig lodrätt på gräsmattan framför storbildsskärmarna. Jag själv tillhör den senare skaran, och trots att man slipper aktivera handvevningsrörelser, blir det ingen spelning man får energi av.

Den första timmen bjuder inte på något mer än strobljus, rökshow och remixade låtar från Adrian Lux och Deadmau5. Sista kvarten består av låtar som spelats flitigt på radion men någon festkänsla infinner sig aldrig. För att Rebecca &  Fiona ska få den respons de förtjänar borde de istället placera sig på Summerburst där de lättare kan bana väg för kvinnliga DJs.

Att de på ett år ändå gått från att spela på en av Peace & Loves minsta scen, till att spela på den största, är inte illa pinkat.

Text: Nathalie Gologan

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!