Melissa Horn gör en känslosam spelning.
1 av 4
Melissa Horn gör en känslosam spelning. - Foto: Petronella Åslund
Hennes sånger om brustna hjärtan går hem hos publiken.
2 av 4
Hennes sånger om brustna hjärtan går hem hos publiken. - Foto: Petronella Åslund
Publiken blir rörd.
3 av 4
Publiken blir rörd. - Foto: Petronella Åslund
4 av 4
- Foto: Petronella Åslund

Melissa Horn gör publiken känslosam

Att himlen skiftar i olika nyanser av grått samtidigt som melankoliska Melissa Horn ska kliva på scen denna afton skrämmer inte iväg folk. Unga som gamla står och väntar på sångerskan som alla har något gemensamt med, nämligen långa nätter.


Sist hon sågs här på Peace & Love var 2010. Ikväll är hon tillbaka med ett tredje album, Innan jag kände dig, i bagaget. Trots grammispris, samarbete med Lars Winnerbäck och hyllade turnéer, är det en ödmjuk tjej som står på scen och berättar om vilken dröm det är att få se en så pass stor publik.

- Oftast skriver jag allt annat än snälla låtar, säger hon innan Lät du henne komma närmre börjar spelas och övergår helt sonika till en mysig allsång. Det är minst sagt en handplockad låtlista publiken får ta del av.

Melissa är inte ensam om att skriva låtar om brustna hjärtan och längtan som aldrig tycks gå över, men hon är unik inom det området att hon på ett suggestivt sätt delar med sig av sitt privatliv. Hennes mollstämda grubblerier gör, tillsammans med stiligaste bandet på festivalen, publiken rätt blödig. Det pussas, kramas och fälls en och annan tår vilket måste vara ett tecken på att hon gjort sitt jobb med bravur.

Text: Nathalie Gologan

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.