Sami Sirviö briljerar med gitarren i sedvanlig ordning.
1 av 4
Sami Sirviö briljerar med gitarren i sedvanlig ordning. - Foto: Tilde Björklund
Jocke Berg kommer ut på scen med en pondus endast värdig en kung.
2 av 4
Jocke Berg kommer ut på scen med en pondus endast värdig en kung. - Foto: Tilde Björklund
Regnet stoppar inte publiken.
3 av 4
Regnet stoppar inte publiken. - Foto: Petronella Åslund
En stor och nöjd publik.
4 av 4
En stor och nöjd publik. - Foto: Petronella Åslund

Kent kör över Peace & Love

Kent kommer ut som den rockångvält de är och spelar skiten ur Peace & Love. De vet precis hur bra och populära de är och tar vara på det på bästa möjliga sätt.


Låtlista

1. Klåparen

2. 400 slag

3. Petroleum

4. Skisser för sommaren

5. Tänd på

6. Sjukhus

7. Färger på natten

8. Jag ser dig

9. Låt dom komma

10. Isis & Bast

11. Kärleken väntar

12. Ingenting

13. Musik non stop

14. 747

Extranummer

15. 999

16. Slutsats

17. Mannen i den vita hatten (16 år senare)

 

Sveriges största band på den största scenen på Sveriges största festival. Således upplagt för fest. Ett olycksbådande regn faller över Borlänge men publiken kunde inte bry sig mindre. Det är snarare så att regnet får dem att tagga till ännu mer. Som att det skulle behövas.

Kent har valt att stuva om rejält i låtlistan inför sommarturnén. Spelningen inleds med Du & Jag Döden-balladen Klåparen, som annars känns som ett nummer man bränner av mot slutet av en spelning.

Efter det något lugna förstanumret drar en bombastisk show igång med 400 slag. Ljussättningen denna kväll kan för övrigt vara den snyggaste vi kommer att få skåda denna sommar.

De spelar mycket nya låtar främst från senaste alstret Jag är inte rädd för mörkret och från 2009 års skiva  Röd. Det dröjer en hel timme innan de river av Kärleken väntar, Ingenting, Musik non stop och 747.

Även om de mest inbitna fansen kanske önskar några fler äldre nummer ur den outtömliga hitkatalog Kent sitter och ruvar på verkar alla i publiken rörande överens om att det är en fantastisk spelning vi bevittnar.

Efter den obligatoriska pausen kommer så finalen. Även här har man stuvat om lite då man valt att spela 747 innan extranumren. Men 999 känns som en värdig ersättare till 747. 999 följs upp av en riktigt gammal låt, Slutsats. Om än i ny tappning så är det en fantastisk liten låt. Förra årets öppningslåt Det finns inga ord föregår det obligatoriska sistanumret Mannen i den vita hatten som innehåller extraverser, konfetti och allt som hör till.

Kent är en mastodont bland rockband och ikväll är inget undantag. De kör fullkomligt över Peace & Love och om de blir ännu bättre allt eftersom turnén drar vidare kommer detta bli en fantastisk sommar för både publik och för herrarna på scen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.