Garth Hudson, en av de riktigt stora.
Garth Hudson, en av de riktigt stora. - Foto: Marie Carlsson

KRÖNIKA: På den sjätte dagen inser jag varför jag är här

Att jobba på festival kan emellanåt nästan ta ifrån en glädjen av att befinna sig mitt i en musikalisk orgie. I dag fick jag ett välbehövligt break och återupptäckte vad festivaler egentligen handlar om: musik.


Deadlines, kaffe, teknikstrul, intervjuer, sömnbrist, regn. Listan över saker om fått min magkatarr att brista ut i fullskaligt magsår under denna festival kan göras helt jävla oändlig.

Men i tidigare i dag får jag en påminnelse om vad jag egentligen gör här på Peace & Love. Garth Hudson från The Band anordnar en hyllningsspelning till just The Band. Tillsammans med Texasbandet Deadman och en herrans massa gästartister spelar de odödliga klassiker från The Bands outtömliga låtskatt.

Där och då, i lätt duggregn, återfinner jag glädjen över att vara här. Plötsligt finns inga deadlines, inga artiklar som MÅSTE skrivas, inget regnigt tält att återvända till.

Det finns det bara jag och musiken från ett av de mest klassiska rockband som någonsin existerat. När alla gästartisterna komer ut på scenen och bränner av The Bands kanske största klassiker, The Weight, kan jag inte hålla tillbaka tårarna. Kanske beror tårarna på utmattning, men det känns onekligen som glädjetårar. Glädjetårar över att jag på den sjätte dagen inser varför jag är här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.