Bruce Springsteen kommer med sitt E Street Band. De spelar på lördag.
1 av 5
Bruce Springsteen kommer med sitt E Street Band. De spelar på lördag. - Foto: Evan Agostini/SCANPIX
Världsartisen Björk spelar på söndag.
2 av 5
Världsartisen Björk spelar på söndag. - Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX
Jack White kommer solo för första gången. Spelar på fredag.
3 av 5
Jack White kommer solo för första gången. Spelar på fredag. - Foto: Jay Janner/SCANPIX
The Cure spelar på torsdag.
4 av 5
The Cure spelar på torsdag. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/SCANPIX
Bon Iver spelar på lördag.
5 av 5
Bon Iver spelar på lördag. - Foto: Dave Martin/SCANPIX

Fem spelningar du inte får missa på Roskilde

Roskilde närmar sig med stormsteg och bjuder i år på en spektakulär lineup. Festival24 listar därför fem spelningar du absolut inte får missa under årets festival.


1. Bruce Springsteen & The E Street Band.

Presentation överflödig. Bossen från New Jersey heter inte alls Tony Soprano, han heter Bruce Frederick Joseph Springsteen och han spelar på Orange på lördag klockan 21.00. Är du inte där då missar du en av de största.

2. Jack White.

Mannen som återuppfann rockmusiken. Rankat som nummer 70 på Rolling Stones lista över de 100 bästa gitarristerna någonsin. På NMEs lista över 00-talets bästa album återfinns han tre gånger. Dagens rockmusik hade sett väldigt annorlunda ut utan Jack White. Förmodligen hade den låtit väldigt mycket sämre också. Spelar på Orange på fredag klockan 22.30.

3. Björk.

Världsartisten som är tolv-faldigt Grammy-nominerad besöker Danmark under veckan, vilket inte bör förbises på något vis. Med sin eklektiska musik- och klädstil kommer hon garanterat att bjuda upp till show. Björk spelar på Orange på lördag klockan 22.00.

4. Bon Iver.

Folkrockarna som inte vet hur man gör dålig musik. Sedan starten 2007 har Bon Iver skördat framgångar över hela klotet. Att de vann Grammyn för Bästa alternativa skiva förra året framför artister som Radiohead, Death Cab for Cutie, Foster The People och My Morning Jacket säger en del. Bon Iver spelar på Arena på lördag klockan 00.00.

5. The Cure.

De obestridda goth-kungarna börjar bli till åren och får ofta dålig kritik för sina obegripligt långa spelningar. Men bandet som agerat soundtrack åt tonårsdeppiga kids i 30 år är ändå värda att kolla på. De spelar på Orange på torsdag klockan 21.00.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.