15 000 besökare kom för att se Wiz Khalifa.
1 av 3
15 000 besökare kom för att se Wiz Khalifa. - Foto: Claudia Adamo
Gräsröken ligger tung i Arena-tältet.
2 av 3
Gräsröken ligger tung i Arena-tältet. - Foto: Claudia Adamo
Ljusshow.
3 av 3
Ljusshow. - Foto: Claudia Adamo

Wiz Khalifa bjuder på stenad show

Efter genombrottet med Black & Yellow har det gått fort för Cameron Jibril Thomaz, mer känd som Wiz Khalifa. Redan förra året listades han som den elfte mest pengainbringande rapparen i världen och han tänker inte stanna där.


Roskildes näst största scen, Arena, är fylld till bredden av hiphop-törstande fans och när klockan närmar sig nio får de vad de väntat på. Jublet är öronbedövande och flera gånger överröstas Wiz Khalifa av de drygt 15 000 personer som med händerna i luften ger honom all sin kärlek. Doften av gräs ligger tung inne i tältet och Wiz Khalifa, som gjort sig känd för sin öppenhet angående marijuana, njuter av varje sekund.

Han sparar inte på något utan ger publiken alla stora hits. Från megasuccén Black and Yellow till Roll Up och Young, Wild and Free. Enda snedsteget är den katastrofalt dåliga Payphone som borde förpassas från jordens yta.

Med ett självförtroende som närmast kan liknas vid Kanye West, visar Wiz Khalifa att detta bara är början. Var det slutar vet vi inte än men en sak är säker: Han är här för att stanna.

Text: Albin Rossing

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.