The Vaccines gör rak, enkel indierock.
1 av 3
The Vaccines gör rak, enkel indierock. - Foto: Petronella Åslund
Publiken gungar.
2 av 3
Publiken gungar. - Foto: Petronella Åslund
Trots att de har en ganska liten katalog lyckas de ställa till med fest.
3 av 3
Trots att de har en ganska liten katalog lyckas de ställa till med fest. - Foto: Petronella Åslund

The Vaccines får Roskilde i gungning

Att spela indierock behöver inte vara speciellt komplicerat.The Vaccines briljerar i sin enkelhet och får Odeon-scenen på Roskilde att gunga.


Roskildes gräsmattor har förvandlats till leråkrar av dagens ihållande regn. Nu har solen äntligen letat sig fram genom molntäcket men denär inte det enda som värmer. The Vaccines är fyllda av energi och med stor glädje bjuder de publiken på en timmes taktfast klappande och en och annan allsång.

Ett drygt år har gått sedan debuten ”What Did You Expect From the Vaccines” och dagen till ära passar bandet även på att bjuda på ett par smakprov från nästa album som kommer att släppas i september. Trots att de endast har en skiva med sig i bagaget har de redan hunnit skapa sig flera hits som får publiken att fullständigt släppa loss. Redan under Wetsuit förvandlas tältet till en enda stor kör och att döma av bandets leenden trivs de rätt så bra på Roskilde.

The Vaccines är så lättsmält att en isglass i Sahara tycks ha en lång livslängd. Oavsett om du lyssnat på dem sedan 2010 eller råkar passera förbi tältet i festivalyran kan du vara en del av konserten. Just enkelheten och det lättillgängliga soundet är den största styrkan hos bandet som inte lämnar någon utanför.

Inför avslutningen utbrister bassisten Arni Hjövar en rungande skål samtidigt som sångaren Justin Young presenterar kvällens sista låt. Inte oväntat blir det en flirt med den danska fotomodellen Amanda Norgaard. Ingen i tältet kan stå stilla under de knappa två minuterna som återstår och de flesta hade säkert kunnat dansa en timme till.

Text: Albin Rossing

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!