Ghost har gått från Getaways minsta scen till en av de större på bara ett år.
1 av 3
Ghost har gått från Getaways minsta scen till en av de större på bara ett år. - Foto: Tilde Björklund
Ghost jobbar mycket med scenklädseln.
2 av 3
Ghost jobbar mycket med scenklädseln. - Foto: Tilde Björklund
Ghost är mäktiga att se live.
3 av 3
Ghost är mäktiga att se live. - Foto: Tilde Björklund

Getaway Rock: Ghost har vuxit mycket

Festival24 är inte bara på Roskilde och kikar spelningar, vi har folk överallt. Vår reporter Tilde Björklund är på Getaway Rock i Gävle och rapporterar. Igår såg hon bandet Ghost.


Förra året spelade Ghost på Getaway Rock Festivals minsta scen. Det var lång kö för att få komma in i gasklockan och bevittna bandet och deras omtalade show. I år tog de plats på en av de större utomhusscenerna.

Deras spöklika orgelmusik tar ton, och publikens jubel skär lite smått i öronen när bandet kommer utskridande genom röken iförda sina vita kåpor. Ghost har med sig publiken från början till slut.

Sångaren kläcker ur sig några enstaka ord mellan vissa låtar, för några långa mellansnack skulle inte passa in i deras show. Scennärvaron är på topp, speciellt från sångarens sida.

Att se Ghost live är något riktigt mäktigt, även fast deras show troligen hade passat bättre inne i gasklockans lokaler.

Men det är verkligen inga tvivel om varför just Ghost har blivit ett stort och välkänt namn i Sverige på bara några få år.

Text: Tilde Björklund

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.