Nu rear de ut sin själ, enligt sångaren Thomas Öberg.
1 av 3
Nu rear de ut sin själ, enligt sångaren Thomas Öberg. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Startar festival: I bakre raden Conny Nimmersjö och Christian Gabel, i den främre Johnny Essing, Thomas Öberg och Mats Hellquist. Jonas Jonasson var bortrest när bilden togs.
2 av 3
Startar festival: I bakre raden Conny Nimmersjö och Christian Gabel, i den främre Johnny Essing, Thomas Öberg och Mats Hellquist. Jonas Jonasson var bortrest när bilden togs. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
– I en tid där det är väldigt mycket festivaler och nu kände vi att det är vår tur, berättar Thomas Öberg.
3 av 3
– I en tid där det är väldigt mycket festivaler och nu kände vi att det är vår tur, berättar Thomas Öberg. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Bob Hund rear ut sin själ - och gör egen korv

Bob Hund startar en egen gratisfestival som hålls den 6 juli i Folkets hamn i Helsingborg. I samband med den dagen auktionerar de ut instrument och andra tillbehör från sin replokal.


Festivalen 6 juli

Helsingborgsbandet Kometen kommer är det enda bandet som uppträder. Besökare kommer bland annat kunna äta Bob Hund-korv och dricka Bob Hund-vin och Bob Hund-kaffe. Inträdet är gratis men produkter och aktiviteter inne på området kostar pengar.

– Vi är nog det svenska bandsom repat mest genom tiderna. Därför kändes det överflödigt att ha en replokal.Vi lever också i en tid där det är väldigt mycket festivaler och nu kände viatt det är vår tur. När vi sa upp replokalen blev det väldigt många saker över, berättar bandets sångare Thomas Öberg för Aftonbladet.

Det är just dessa saker som nu auktioneras ut. 

– Vilever i ett samhälle där allt avregleras. Då tänkte vi att vi också kundeavreglera Bob Hund under en dag. Vår förhoppning är att väcka frågeställningarom musikernas plats i samhället och att lansera en prototyp för en festival somförhoppningsvis kan hjälpa festivaldöden. En festival behöver inte lägga hundramiljoner för att få Metallica. Jag tror vi är redo för något nytt, säger ThomasÖberg och tillägger att bandet på ett sätt också rear ut sin själ. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!