Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bråvallas uppmaning till bilister: "Se liftare som något roligt"

- 26/06/2013, 12:08 -
Plocka upp lite strandade campare på vägen.
1 av 3

Plocka upp lite strandade campare på vägen.

SCANPIX SWEDEN

Så kanske du får besöka deras tält.
2 av 3

Så kanske du får besöka deras tält.

Lars Pehrson 30152

En riktig festivalkompis med andra ord.
3 av 3

En riktig festivalkompis med andra ord.

SCANPIX SWEDEN

"Se liftare längs vägen till festivalen som något både roligt och spännande" det uppmanar nu FKP Scorpio Bråvallas bilister efter att transportmöjligheterna till festivalen försvårats av busstrejken.

Att ersätta Kommunals strejkande spårvagnsförare med ersättningsbussar har inte fungerat i den utsträckning som skulle behövas för att forsla tusentals festivalbesökare från Norrköping till festivalområdet cirka en mil bort, när Bråvallafestivalen drar igång under torsdagen. 

Så här skriver arrangörerna på sin Facebooksida: 

"Eftersom parterna, Kommunal och Bussarbetsgivarna, ännu inte har enats om ett nytt kollektivavtal så står spårvagnstrafiken fortfarande stilla i Norrköping på grund av strejk. Detta påverkar våra festivalbesökare som tänkt ta spårvagnen till Fridvalla."

Istället uppmanar man festivabesökare som färdas i bil att erbjuda sina medmänniskor skjuts.  

"När nu spårvagnarna inte går ber vi även vår bilresande publik att hjälpa andra musikälskande genom att samåka och se liftare längs vägen till festivalen som något både roligt och spännande".

Det finns dock alternativa möjligheter om ingen snäll själ plockar upp en. Mer info om de transportmöjligheterna hittar du här.