Albin Myers fick publiken i extas.
1 av 4
Albin Myers fick publiken i extas. - Foto: Pelle T Nilsson
Solen sken, äntligen.
2 av 4
Solen sken, äntligen. - Foto: Pelle T Nilsson
Timbuktu & Damn! skakade om allt och alla.
3 av 4
Timbuktu & Damn! skakade om allt och alla. - Foto: Pelle T Nilsson
Campinghäng.
4 av 4
Campinghäng. - Foto: Mattias Hellström

Bråvalla: Höjdpunkter från dag två

Den andra dagen av Bråvallafestivalen bjöd på feta akter, få mörka moln på himlen och bra häng på campingen. Festival24 listar här dagens höjdpunkter.


Timbuktu & Damn!

Vi skippar öppna mål som ”Damn! good” och ”The toppen is nådd” och konstaterar istället att de bjuder på en show som både skakar om röven och själen. Ibland avskalat, ibland röj och ibland både och. Ibland börjar man fundera på om inte alla hiphop-akter borde ha en egen orkester att växla med då och då. 

Albin Myers

En publik som var helt och hållet med på noterna bidrog till en så euforiskt stämning man kan få på en sådan ”liten” scen. Myers frilla har väl bäst före-datum 1995 men hans musik är i alla högsta grad aktuell och en bättre uppvärmning inför Aviciis Bråvalla-stängning lördag kväll kunde man knappast önskat sig. Som Stone Sour-sångaren Corey Taylor hade sagt: ”This fucking Myers is so fucking great. Fucking fuck it!”

Nada regn

Låter som ett coolt bandnamn men är bara ett konstaterande som lyder enligt följande: Festival blir ganska så mycket roligare utan regn och påföljande lera. Solen behöver inte skina, så kräsna är vi inte, men så länge det är nederbördsfritt så höjer det per automatik festival-tempen med bra många grader. 

Maskinen

Herbert Munkhammar och Frej Larsson vet hur man får taket att lyfta - även när det inte finns något tak. Electrobeaten, de många gånger radiovänliga refrängerna och grabbarnas säregna röster ger en mix som driver folk crazy. Frej beskrev en gång att tanken med senaste skivan ”Framgång & Efterfrågan” var att ”göra hiphop som folk faktiskt lyssnar på”. Folk gör mer än så, de flippar ut fullständigt på ett mycket älskvärt sätt. 

Campingen

Att knata runt på det enorma campingområdet, heja på festivalare, slå sig ner i en ledig solstol och mima till bergssprängar-framförda hits är trevligt på så många sätt. Många leenden och stor gästvänlighet på Bråvallas camping. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.