Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Festival på en budget - så gör du

- 05/07/2013, 12:45 -
Lite dåligt med cash? Låt inte det stoppa dig i sommar.
1 av 4

Lite dåligt med cash? Låt inte det stoppa dig i sommar.

SCANPIX SWEDEN

Våra konserverade favoriter. Mmmm!
2 av 4

Våra konserverade favoriter. Mmmm!

Se bara till att den där konserven inte läcker i väskan och dränker allt du äger.
3 av 4

Se bara till att den där konserven inte läcker i väskan och dränker allt du äger.

Låna tält, sovsäckar och liggunderlag.
4 av 4

Låna tält, sovsäckar och liggunderlag.

Ap

Även om kärleken till musik finns där kanske inte pengarna gör det. Festival24 listar budgettipsen som gör att du får råd med festivalupplevelsen i sommar.

Låna ihop grejer innan du åker

Gummistövlar, liggunderlag och tält är sådant som skräpar i folks förråd. Om du har lite framförhållning och kollar att allt är helt och väl fungerande kan du spara många hundringar innan du ens satt din fot på festivalen

Volontärjobba

Ansök om att bli volontär. På Roskildefestivalen får du ett festival om du jobbar tre eller fyra arbetspass och får beroende på vem som är din arbetsgivare, mat, ölkuponger och i vissa fall boende. Ansök i den mån det går direkt till festivalerna då de ofta har bättre dealar än andra organisationer. 

Konserver

Köp på dig konserver som är goda att äta kalla. Festival24:s redaktion diggar ravioli och gulaschsoppa. Men glöm inte konservöppnaren!

På väg till festivalen

Glöm inte att du ska äta på vägen mot festivalen så ta med dig en macka eller budgetera för en måltid. Om bussen stannar på en lunchrestaurang kan du plocka på dig små paket med smör, salt och peppar - allt för att liva upp din ravioli.

Skinkost och knäckebröd

Den ultimata festivalfödan sedan 1971.

Spela musik

Har du en musikanläggning med dig? Spela bra musik så att vill alla hänga i ditt camp. Du får inte bara nya vänner utan kommer sannolikt bli bjuden på öl av folk som slår sig ned. 

Byt till dig saker

Det kan gå att komma över både det ena och det andra om du dealar lite, kanske vill någon ha din gamla urtvättade tröja i utbyte mot ett par snygga shorts? 

Håll i pengarna

Bokstavligt talat. Tappa inte pengarna eller mobilen. 

Besök företag på plats

På festivaler kryllar det av företag som ordnar roliga grejer för besökarna. Där kan du ofta få en vattenflaska, en gratis öl eller en poncho.

Bli egenföretagare

Vad sägs om att bära lite ryggsäckar tvärs över campingen eller låta folk önska låtar som som du spelar på din gura? Bara fantasin sätter gränser. 

Har ni fler budgettips? Skriv dessa i kommentarsfältet.