Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Relax till max på festivalområdet

- 07/07/2013, 20:26 -
Yoga under stekhet sol. Inte superhett visade det sig.
1 av 5

Yoga under stekhet sol. Inte superhett visade det sig.

Nämen se här, gratis massage.
2 av 5

Nämen se här, gratis massage.

Mmm så skönt...
3 av 5

Mmm så skönt...

Inget går upp mot att begrava fötterna i sanden.
4 av 5

Inget går upp mot att begrava fötterna i sanden.

Fiskarna fick bara en etta i betyg.
5 av 5

Fiskarna fick bara en etta i betyg.

Vem har sagt att festivallivet måste vara primitivt? Festival24 testar fem avslappnande aktiviteter på Roskilde, helt gratis men betygskala 1-5.

1. Yoga i solen intill en sjö

Vid "Relax City" kan man skriva upp sig på yogaklasser.

Så var det: Alltså yoga är ju till skillnad från vad många tror jobbigt att utöva. Annars skulle inte Madonna och Gwyneth Paltrow vara så vältränade. Att göra det under stekhet sol, framför hundratals människor är ingen hit. Speciellt inte när instruktören hela tiden anmärker på ens krigarställning. 

Betyg: Två festivaltält

2. Fiskar som äter på fötterna

Det finns speciella fiskar som livnär sig på att äta död hud från fötterna. Converse anordnade så att festivalbesökare kunde få uppleva denna mirakelbehandling som så många på Stureplan älskar.

Så var det: Alltså redan när festival24:s reporter stoppar ner fötterna är något fel. Kanske är dessa fötter i extra stort behov av fotvård eller så är dessa fiskar utsvultna - för de är överallt: mellan tårna, under fotsulorna och på foten på samma gång. Ingen annan rör en min. Betalar folk för detta?

Betyg: Ett festivaltält. Fötterna blev ändå lena. 

3. Den vackra sandstrand som ligger intill en konstgjord sjö, här finns även badtunnor och bastu

Så var det: Om man bortser från alla penisar som blåser i vinden är det precis som vilken svensk badstrand som helst. Vattnet är perfekt tempererat och hängmattorna är perfekta att ta en tupplur i.

Betyg: Fem partytält

4. Avslappnande meditation med spirituella själar

Meditationscentret ”Human Being Center” anordnar möjligheten att meditera. 

Så var det: Festival24:s reporter hade lite svårt att koncentrera sig trots upprepade försök att visualisera att hon andades in och ut en flod. Att en rockkonsert dånade utanför hjälpte föga. Det blev mest bara komiskt, men flertalet andra besökare såg ut att njuta rejält och några så mycket att de somnat, eller däckat.

Betyg: Två partytält

5. Gratis massage av legitimerad massör

I Human being center kan vem som helst få 30 minuters massage bara de skriver upp sig. 

Så var det: Den legitimerade massören var inte där, så en amerikan gav Festival24:s reporter svensk massage. Han har en vinflaska i ena handen men det går riktigt bra ändå. Festival24:s reporter erbjuds även att knäcka nacken eftersom hon "trillat av cykeln när hon var liten och nu har en låsning som stoppar blodflödet till huvudet". Hon avböjer vänligt. 

Betyg: fyra partytält