Faråker är aktuell med en ny platta i höst.
Faråker är aktuell med en ny platta i höst. - Foto: Photo: Johanna Wulf

Artisten Faråker: "Vaknade upp under ett träd i en skog"

Du kanske har hört hans låt "Ellinor" på radion eller på Digsters Spotifylistor. Vi ställde några frågor till Faråker - eller Olle Blomström som han ju heter, om "Början på slutet", när allt var skit senast och vad Ellinor gör i dag.


Var kan man se dig i sommar?

– Jag har inga spelningar som jag kan gå ut med än tyvärr. Men om man väldigt gärna vill se mig, så kan man alltid skicka ett mail till mig mitt band! Om jag inte kommer till en stad du bor i så kan man kolla in mig på Spotify: Faråker och på twitter.com/faraker

Du kallas Ted Gärdestad från Blekinge men om du skulle likna dig själv vid valfri svensk artist, vem skulle det vara? 

– Jag är ganska mycket gör-det-själv när det kommer till musik, så jag antar att det borde vara någon som är likasinnad på det sättet. Kristian Antilla och Laleh verkar ha samma attityd och båda gör sjukt bra musik. 

Ditt kommande album har arbetsnamnet ”Början på slutet” varför då? 


– Ett debutalbum måste ju bara vara början på fördärvet, tänker jag. Att skriva musik äter upp en, men är samtidigt det bästa jag vet. Jag har arbetsnamnet som ledljus för hur jag vill att skivan ska kännas: på väg hem från en fest fram till dagen efter. I slutet på sommaren. Det är när man mår som sämst som musik är viktigast. 

Vad kommer albumet bjuda på?


– Mina låtar från de senaste två-tre åren. De som har följt mig ett tag kommer känna igen en del, men också få höra nytt. Jag hoppas det blir en skiva som människor vill lyssna på från början till slut. 

När var allt skit för dig senast?

– I söndags vaknade jag upp under ett träd i en skog. I svarta jeans vandrade jag en mil i gassande solsken till en bensinmack. Jag önskade inget hellre än ett par strumpor mellan mina fötter och tygskor. På macken lånade jag en telefon och beställde en taxi hem för gårdagens gage.

Vem är Ellinor och vad gör hon idag? 


– Hon är mig mycket kär, och hon gör det hon helst av allt vill. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.