Torsdag 7 Jul
Stockholm

Artisten Faråker: "Vaknade upp under ett träd i en skog"

Faråker är aktuell med en ny platta i höst.
Faråker är aktuell med en ny platta i höst. Foto: Photo: Johanna Wulf

Du kanske har hört hans låt "Ellinor" på radion eller på Digsters Spotifylistor. Vi ställde några frågor till Faråker - eller Olle Blomström som han ju heter, om "Början på slutet", när allt var skit senast och vad Ellinor gör i dag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Var kan man se dig i sommar?

– Jag har inga spelningar som jag kan gå ut med än tyvärr. Men om man väldigt gärna vill se mig, så kan man alltid skicka ett mail till mig mitt band! Om jag inte kommer till en stad du bor i så kan man kolla in mig på Spotify: Faråker och på twitter.com/faraker

Du kallas Ted Gärdestad från Blekinge men om du skulle likna dig själv vid valfri svensk artist, vem skulle det vara? 

– Jag är ganska mycket gör-det-själv när det kommer till musik, så jag antar att det borde vara någon som är likasinnad på det sättet. Kristian Antilla och Laleh verkar ha samma attityd och båda gör sjukt bra musik. 

Ditt kommande album har arbetsnamnet ”Början på slutet” varför då? 


– Ett debutalbum måste ju bara vara början på fördärvet, tänker jag. Att skriva musik äter upp en, men är samtidigt det bästa jag vet. Jag har arbetsnamnet som ledljus för hur jag vill att skivan ska kännas: på väg hem från en fest fram till dagen efter. I slutet på sommaren. Det är när man mår som sämst som musik är viktigast. 

Vad kommer albumet bjuda på?


– Mina låtar från de senaste två-tre åren. De som har följt mig ett tag kommer känna igen en del, men också få höra nytt. Jag hoppas det blir en skiva som människor vill lyssna på från början till slut. 

När var allt skit för dig senast?

– I söndags vaknade jag upp under ett träd i en skog. I svarta jeans vandrade jag en mil i gassande solsken till en bensinmack. Jag önskade inget hellre än ett par strumpor mellan mina fötter och tygskor. På macken lånade jag en telefon och beställde en taxi hem för gårdagens gage.

Vem är Ellinor och vad gör hon idag? 


– Hon är mig mycket kär, och hon gör det hon helst av allt vill. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.