Torsdag 7 Jul
Stockholm

Daniel Adams-Ray dissar SD och hyllar Soran Ismail

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Med färgad rök och bengaler i bakgrunden spelar Daniel Adams-Ray upp en inspelad version av SD-incidenten mitt under konserten och utbrister: "Soran är f*cking jäkla hjälte" till publiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är en kaxigare och mer attitydfylld artist än vanligt som intar Flamingoscenen 16.35 på Way out West inför ett fullsatt publikhav. Bakom sig har han fem stycken körsångare iklädda en helvit look med luvor som dramatiskt täcker för ansiktet. De senaste två åren har artisten Daniel Adams-Ray suttit instängd i en studio och förberett plattan som han nu spelar upp för första gången på festivalen

Redan vid de första låtarna anar man att den nya plattan är politiskt vassare och mörkare än exempelvis låten "Gubben i lådan". Textrader som "Jag är redo att dö för att känna att jag lever"  eller "skeppet sjunker snart" tillsammans med de molnvita kläderna alla på scen bär, hintar om att artisten haft en svår tid. 

"Beter sig som en babbe nu"

Precis innan han ska spela sin femte låt börjar en ljudslinga rulla i bakgrunden. Den är från SD-incidenten där topp-politikern Erik Almqvist kallar en kvinna för "f*tta" och säger till komikern Soran Ismail att han "beter sig som en babbe just nu". Han tillägnar sedan nästa låt, som Festival24 uppfattade som "Babbelover" till komikern och fortsätter:

– Soran Ismail är en f*cking jäkla hjälte, skriker Daniel ut till publiken och tänder sedan bengaler och lila rökbomber.


Musiken är tung och rimmen, ja dem är klockrena och blir ännu bättre när gästartisterna Organismen och Petter plötsligt dyker upp.

– Den här låten handlar om att leva sina drömmar och i dag gick min i uppfyllelse, säger Daniel om att få spela med Organismen. 

"Alla borde känna till MBMA, Broder Daniel och Sherlock"

Sista låten är fullkomligt öronbedövande när publiken tar i från tårna till "Gubben i lådan". Men under spelningen känns det som att Daniel försöker bevisa hur stor han är genom att säga saker som: "På 90-talet hade gruppen Sherlock den största back dropen, men jag sprängde rekordet med en 21 meter stor duk" och fortsätter: 

–Det finns tre saker alla borde känna till, MBMA (musikgrupp), Broder Daniel och Sherlock. 

Hur som, Daniel Adams-Ray levererade en kaxig, väl genomtänkt show med en mer politiskt starkare framtoning än väntat. Om Festival24 får gissa kommer nästa album skaka om pop-Sverige rejält.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.