1 av 4
- Foto: Mattias Hellström
2 av 4
- Foto: Mattias Hellström
3 av 4
- Foto: Mattias Hellström
4 av 4
- Foto: Mattias Hellström

Daniel Adams-Ray dissar SD och hyllar Soran Ismail

Med färgad rök och bengaler i bakgrunden spelar Daniel Adams-Ray upp en inspelad version av SD-incidenten mitt under konserten och utbrister: "Soran är f*cking jäkla hjälte" till publiken.


Det är en kaxigare och mer attitydfylld artist än vanligt som intar Flamingoscenen 16.35 på Way out West inför ett fullsatt publikhav. Bakom sig har han fem stycken körsångare iklädda en helvit look med luvor som dramatiskt täcker för ansiktet. De senaste två åren har artisten Daniel Adams-Ray suttit instängd i en studio och förberett plattan som han nu spelar upp för första gången på festivalen

Redan vid de första låtarna anar man att den nya plattan är politiskt vassare och mörkare än exempelvis låten "Gubben i lådan". Textrader som "Jag är redo att dö för att känna att jag lever"  eller "skeppet sjunker snart" tillsammans med de molnvita kläderna alla på scen bär, hintar om att artisten haft en svår tid. 

"Beter sig som en babbe nu"

Precis innan han ska spela sin femte låt börjar en ljudslinga rulla i bakgrunden. Den är från SD-incidenten där topp-politikern Erik Almqvist kallar en kvinna för "f*tta" och säger till komikern Soran Ismail att han "beter sig som en babbe just nu". Han tillägnar sedan nästa låt, som Festival24 uppfattade som "Babbelover" till komikern och fortsätter:

– Soran Ismail är en f*cking jäkla hjälte, skriker Daniel ut till publiken och tänder sedan bengaler och lila rökbomber.


Musiken är tung och rimmen, ja dem är klockrena och blir ännu bättre när gästartisterna Organismen och Petter plötsligt dyker upp.

– Den här låten handlar om att leva sina drömmar och i dag gick min i uppfyllelse, säger Daniel om att få spela med Organismen. 

"Alla borde känna till MBMA, Broder Daniel och Sherlock"

Sista låten är fullkomligt öronbedövande när publiken tar i från tårna till "Gubben i lådan". Men under spelningen känns det som att Daniel försöker bevisa hur stor han är genom att säga saker som: "På 90-talet hade gruppen Sherlock den största back dropen, men jag sprängde rekordet med en 21 meter stor duk" och fortsätter: 

–Det finns tre saker alla borde känna till, MBMA (musikgrupp), Broder Daniel och Sherlock. 

Hur som, Daniel Adams-Ray levererade en kaxig, väl genomtänkt show med en mer politiskt starkare framtoning än väntat. Om Festival24 får gissa kommer nästa album skaka om pop-Sverige rejält.

/
/
/
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.