Sugarplum Fairy med Gidlund i mitten.
1 av 5
Sugarplum Fairy med Gidlund i mitten. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
2 av 5
- Foto: SCANPIX SWEDEN
3 av 5
- Foto: SCANPIX SWEDEN
4 av 5
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
5 av 5
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Sugarplum Fairy ställer in Borlänge – på grund av Gidlunds hälsa

Sugarplum Fairy tvingas ställa in konserterna med Mando Diao i Borlänge på grund av trummisen Kristian Gidlunds allvarliga hälsotillstånd.


Sugarplum Fairy

Sugarplum Fairy är en svensk musikgrupp från Borlänge. Sugarplum Fairy har spelat på några av de största festivalerna och scenerna i Tyskland.

Kristian Gidlunds hälsa blir allt sämre. Trummisen och journalisten som skriver om sin obotliga cancer sitt tillstånd på bloggen "I kroppen min" kommer inte kunna spela i Borlänge den i slutet av augusti, enligt ett pressmeddelande som Live nation släppte i dag. 

"Live Nation är väldigt ledsna att behöva meddela att Sugarplum Fairy, som skulle ha spelat med Mando Diao i Folkets Park i Borlänge den 30 och 31 augusti, nu tvingas ställa in båda konserterna med anledning av trummisen Kristian Gidlunds sjukdom."


 Viktor Norén, sångare i Sugarplum Fairy, skriver följande i pressmeddelandet:

"Det viktigaste för Kristian just nu och för alla i hans närhet, vilket inkluderar alla i Sugarplum Fairy, är att han får vara hemma med sin familj och lägga all sin energi och tid på att vila och sin hälsa. Eftersom vi aldrig skulle göra ett framträdande som Sugarplum Fairy utan Kristian måste vi därför ställa in konserterna i Borlänge. Vi och Kristian är jätteledsna att det blev så här, men dessvärre är omständigheterna sådana att vi inte har något val."

Nedan följer en hälsning från vännerna i Mando Diao:

"Sugarplum Fairy skulle i somras ha stått på "Peace and Love"s festivalscen. Mando Diao hade önskemålet att spela i Borlänge och när festivalen meddelade att de var tvungna att ställa in årets upplaga kände vi att vi kunde göra något. Två spelningar tillsammans med Sugarplum Fairy bokades, och det kändes som en jätterolig och spännande möjlighet som återgav chansen för Sugarplum att spela tillsammans på scen! Vi tvekade inte en sekund och har verkligen sett fram emot att få göra de här spelningarna tillsammans med våra vänner."


Startar stiftelse

"Vi har tagit beslutet att genomföra spelningarna trots detta. Även om bandet inte kommer att stå på scenen med oss vill vi ändå att dessa två spelningar ska vara något vi gör tillsammans. Vi kommer därför att starta en stiftelse, med support från Kristian och Sugarplum Fairy, som ska främja unga skribenter. Bland människor som uttryckt intresse för att vara med i kommittén för denna finns bland annat Göran Greider, Per Bjurman och Johanna Nilsson."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.