Fredag 12 Aug
Stockholm

Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt är född 1965 den fjärde augusti i Haninge i Stockholms Län. Mellan åren 2006 och 2014 var han Statsminister i Sverige. Fredrik avgick som partiledare för Moderaterna efter valet 2014 , i samma veva avgick han som ledamot i riksdagen och lämnade extrastämman i Solna där han var partiordförande.

Efter tiden som statsminister har Reinfeldt skrivit flera böcker, bland annat en självbiografi om tiden som statsminister. År 2016 fick Fredrik H.M. Konungens medalj för extraordinära insatser som statsminister.

Reinfeldt blev nominerad till ordförande för EITI i slutet på 2015, ett samarbetsorgan för internationella företag inom utvinning av naturresurser. Han är även senior rådgivare med ansvarsområden Afrika, Mellanöstern och Europa för Bank of America Meryll Lynch.

SVT sände fyra avsnitt av programmet Toppmötet med start i slutet av 2016 där Reinfeldt intervjuade makthavare som samarbetat med honom, bland annat Condolezza Rice och Tony Blair.

Sedan 2015 har Fredrik varit tillsammans med sin tidigare pressekreterare Roberta och de fick sin första dotter i maj 2017. Innan var han gift med Filippa Reinfeldt och tillsammans fick de tre barn, Erik, Gustaf och Ebba.


Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.