Halmstad

Halmstad är en tätort i södra Halland, centralort i Halmstads kommun och residensstad för Hallands län. Staden har 68 085 invånare (2017) och är Sveriges 18:e största kommun. Staden var dansk fram till år 1645.


Halmstad Ligger mellan Göteborg och Malmö, Staden gränsar till Falkenberg i norr och Laholm i söder. 


De fördelaktiga läget på västkusten gör att företagandet utvecklas, invånarna trivs och turismen frodas.


Det finns en högskola i Halmstad som är väldigt populärt med ett brett utbildningsbud och framstående forskning inom innovationsvetenskap, informationsteknologi samt hälsa och livsstil.


Stadsbiblioteket är prisad för sin unika arkitektur, det är en av Halmstads mest välbesökta plats för kunskapstörstande och kultur.


Halmstad är en stor turiststad och på sommaren kommer flera hundratusen turister till staden för att njuta av naturen, stränderna och det stora utbudet av restauranger och kultur. Den mest kända stranden ligger i Tylösand som en varm sommardag kan ha upp till 40 000 badgäster. Där finns även Sveriges enda livräddningsstation. 


Halmstad klassas som golfens huvudstad, totalt finns det 174 golfhål fördelat på 11 golfbanor. 


Källa: Halmstad.se


Tylösand
Tylösand, bildkälla Johan Nilsson
Visa resten ↓
idag 05:16
Damer och herrar möts i Europatourgolfens Scandinavian Mixed-tävling på Ullna. Här är allt du behöver veta inför tävlingen.
idag 05:00
För ett år sedan tog Linn Grant en överlägsen seger i Scandinavian Mixed. Den här veckan ska hon försöka försvara titeln. Spelar jag bra är jag uppe och nosar på toppen, säger 23-åringen.
igår 13:26
När: Torsdag-söndag.
igår 05:30
Energikoncernen Ørsted – en nyckelspelare i den våg av vindkraftsinvesteringar till havs som sköljer över Europa just nu – har fått upp hoppet när det gäller Sverige. Vi hoppas kunna ge tillbaka ledartröjan till Sverige, säger Sebastian Hald Buhl, Sverigechef på Ørsted.
2 dagar sedan 19:08
Mycket oro har luftats på grund av allmänhetens strövtåg in på militära skjutfält under skarpa övningar. Nu har ett nytt system för att övervaka skjutfälten börjat sättas i drift.
2 dagar sedan 12:41
"Två bilister har kört ihop på Laholmsvägen. En av bilisterna försöker smita från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.
3 dagar sedan 15:20
"Enligt SOS så har fyra bilar koliderat vid Rotorp.", skriver polisen på sin hemsida.
4 Jun, 17:04
De senaste åtta dagarna ramar in en av de värsta perioderna i klubbens långa historia. Skandaliserade, utskällda – och fortfarande utan seger i de åtta senaste matcherna i allsvenskan. AIK har det riktigt jobbigt, men 1–1 hemma mot Kalmar FF får ses som ett ljus i mörkret. Det gör lite ont i hjärtat. De reser sig gång på gång, grabbarna. Man unnar dem att få betalt, säger tränaren Andreas Brännström.
4 Jun, 17:00
Det vill sig inte riktigt för Hammarby i allsvenskan. I söndagens match borta på Örjans Vall mot Halmstad BK blev det 0–0.
1 Jun, 08:06
Tågtrafiken mellan Varberg och Kungsbacka står helt still på torsdagen. Anledningen är ett urspårat arbetsfordon i Lekarekulle.
30 Maj, 13:44
Musiken till långköraren "Les Misérables" ska spelas på konserthus runt om i Sverige i början av nästa år.
30 Maj, 09:00
Huliganismen inom svensk fotboll finns runt alla storklubbar, men AIK har länge stuckit ut. Det säger Fredrik Gårdare, tidigare chef för polisens aktionsgrupp mot kriminella inom idrotten. Det var runt AIK det började på 90-talet.
29 Maj, 11:52
"Två personbilar har kört ihop på Slottsgatan i centrala Halmstad.", skriver polisen på sin hemsida.
28 Maj, 19:36
Obesegrade Malmö FF eller formstarka Elfsborg? Svaret blev entydigt. Elfsborg vann toppmötet med hela 3–0 och är uppe i serieledning. Men det är en lång väg kvar, säger Elfsborgskaptenen Johan Larsson till Discovery+.
27 Maj, 17:24
Mittenmötet mellan Mjällby och Halmstad var på väg mot ett mållöst resultat. Då slog HBK:s mittfältstalang Kazper Karlsson till med sitt allra första allsvenska mål. Det var kul, första målet i A-laget, säger Karlsson till Discovery+.
26 Maj, 13:46
Festivalen Sweden Rock i juni, Coldplay på Ullevi i juli eller Swedish House Mafia i Malmö i augusti? Det är dags att planera sommarens musikupplevelser. Här listas de största festivalerna och konserterna:
25 Maj, 14:02
Det är dags att planera sommarens musikupplevelser. Här listas de största festivalerna och konserterna under sommaren 2023.
24 Maj, 13:02
R'n'b, kärlek och terapi – när Seinabo Sey ger ut sitt nya album är hon mer nöjd än någonsin, både med musiken och med sig själv.Jag var nog mer tyngd av kärleken när jag var yngre, säger hon.
23 Maj, 12:30
Upptäck de bästa campingplatserna i Halmstad för en oförglömlig sommar med familj eller vänner.
23 Maj, 11:54
R'n'b, kärlek och terapi – när Seinabo Sey ger ut sitt nya album är hon mer nöjd än någonsin, både med musiken och med sig själv.Jag var nog mer tyngd av kärleken när jag var yngre, säger hon.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.