Lördag 26 Nov
Stockholm

Hanna "HanaPee" Persson

Hanna Persson föddes 20 september 1998 och växte upp i Sundsvall. Hon jobbar som bloggare, programledare, skribent och TV-producent och är mest känd under sitt alias HanaPee

Hanna har skrivit flera krönikor för Sundsvalls Tidning och är en engagerad feminist, vilket framgick tydligt i bland annat kampanjen "Onödigt" som Hanna medverkade i 2013. Den syftade till att uppmuntra kvinnor att oftare gå på toaletten och våga bajsa, speciellt i offentliga miljöer. 

2015 var Hanna programledare för SVT:s sändning från Guldbaggegalans röda matta och Oscarsgalan på SVT Flow. Samma år medverkade hon i Nyheter24:s 24-timmars livetalkshow "Under täcket" med Kristoffer Appelquist. Hon hamnade också på plats 87 på Nyheter24:s lista över Sveriges 100 mäktigaste unga 2015.

Sedan 2016 har hon haft sitt eget TV-program "Hanna badar med en kändis", som går ut på att hon intervjuar en kändis medan de badar tillsammans i ett badkar. Dessutom har hon podcasten "HanaPees otroliga podcast" tillsammans med barndomskompisen Martin Huss Knave.

För den som inte kan få nog av Hannas briljans så finns hon självklart även i sin blogg, på Twitter och Instagram. Hanna bor nu i Stockholm tillsammans med sin pojkvän Anton Wigge, som hon har varit ihop med i över ett decennium. 


Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.