Torsdag 6 Okt
Stockholm

IFK Norrköping - Nyheter, artiklar, reportage och video

IFK Norrköping eller idrottsföreningen Kamraterna Norrköping, även kallat Peking, Snoka eller IFK, är en idrottsförening i Norrköping som bildades 29 maj 1897 i Norrköping.
IFK Norrköping har flera idrottssektioner men är nog mest känd för fotbollen. Inom just fotboll har klubben varit väldigt framgångsrik genom åren och vunnit SM-guld hela 13 gånger. Man har även vunnit svenska cupen vid sex tillfällen.
I IFK Norrköping har flera storspelare kommit fram och briljerat med sina egenskaper på planen. För att nämna några har bland annat Nils Liedholm, Knut Nordahl och Gunnar Nordahl spelat i klubben.
På tal om Gunnar Nordahl så har föreningen valt att döpa en sektion på Östgötaporten, där man spelar sina hemmamatcher, till just Curva Nordahl. 
Senaste gången IFK Norrköping vann SM-guld var 2015. Tre år därefter, 2018 kom man riktigt nära, men slutade på en andraplats bakom AIK.
Klubben har flera supporterföreningar som följer och stöttar laget i vått och torrt. De har bland annat Peking Fanz, Peking Ultras, Go Peking och IFK Norrköpings Supporterklubb som hejar fram laget.
Laget tränas av Jens Gustafsson, en roll han har haft sedan 2016. Säsongen 2020 kommer Gustafsson att leda sina mannar ut i en ytterligare Allsvensk säsong.


Norrköpings tränare Jens Gustafsson.IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson. Bildkälla: Adam Ihse TT/TT
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.