Stockholm

Josef El-Zein

Josef El-Zein och hans tvillingbror Jakob föddes 23 mars 1996 och kommer från Västerås. De är mest kända som "SkillTwins" för sina grymma fotbollsskills. Dessutom har bröderna över 2 miljoner följare på sin sanslöst populära Youtubekanal.

Enäggstvillingarna var båda två lovande fotbollspelare, men 2011 råkade de båda ut för en yttre korsbandsskada, med tre veckors mellanrum. Josef och Jakob blev avstängda från träningen under 18 månaders tid för att återhämta sig, men det hindrade dem inte från att öva på trick och teknik i hemmet och ute på gatan.

Jakob körde lite trick framför kameran medan Josef filmade och la upp på Youtube. Det ögonblicket blev starten på succén, som bland annat har gjort dem till globala ambassadörer för Adidas. Dessutom har de släppt ett eget mobilspel, appen Skilltwins Football. Appen lanserades i oktober 2016 och på bara några timmar nådde den första plats på världsrankingen i App Store. Långt därefter hade den över 200 000 nya nerladdningar om dagen, mestadels från Kina. Med andra ord blev spelet snabbt mer populärt än mobilversionen av klassikern Fifa.
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.