Söndag 29 Maj
Stockholm

Louis Vuitton

Det franska lyxvarumärket Louis Vuitton grundades 1854 i Frankrike. Från början tillverkade de koffertar och researtiklar men idag är de mest kända för sina väskor. 1896 lanserade de deras klassiska monogram med initialerna LV och gjorde patent på det för att skydda det från plagiering. Louis Vuittons koffertar är handgjorda och tillverkas fortfarnade på beställning i Asnières utanför Paris.


Louis Vuitton är ett av de äldsta modehusen och säljs endast genom deras egna butiker och en webshop på deras hemsida samt speciellt utvalda varuhus, så som Le Bon Marché i Paris, Selfridges i London. Marc Jacobs var under en längre period Artistic Director och tog bland annat fram limiterade kollektioner en med grafitti och med flerfärgat monogram.

Många skådespelare och artister har frontat LVs reklamkampanjer, bland annat vår svenska stjärna Alicia Vikander, Madonna, Uma Thurman och Sean Connery.


På grund av det välkända monogrammet och statusen det för med sig så är Louis Vuitton ett av världens mest piratkopierade varumärken, år 2004 räknade man att 18% av piratkopierade accessoarer i Europa var Louis Vuitton.

Visa resten ↓