Stockholm

Morgan Johansson - Nyheter, artiklar, reportage och video

Morgan Johansson är en socialdemokratisk politiker, född 14 maj 1970 i Höganäs i Skåne. År 1998 blev han invald som ledamot i riksdagen och mellan 2002 och 2006 var han folkhälsominister under Göran Perssons regering.


År 2014 valdes han till justitieminister och sedan 2021 är han även inrikesminister. Sedan september 2019 är Morgan Johansson ställföreträdande statsminister, även kallat vice statsminister. Det innebär kortfattat att det är han som ersätter statsrådet vid hens frånvaro. 


Morgan Johanssons kärleksliv – har ministern flickvän eller fru?


År 2012 separerade Morgan Johansson från sin dåvarande sambo som han har tre barn ihop med. Åtta år senare, i juni 2020, rapporterade Aftonbladet att han och partikollegan Annika Strandhäll fångats på bild ihop i Visby. På bilden ser kollegorna ut att hålla hand – och ett romansrykte om dem började snabbt florera.


Men samma uppgifter dementerades av Annika Strandhäll i december samma år. 


– Morgan är en väldigt, väldigt god och nära vän, men vi är inte i en parrelation, förklarade Annika Strandhäll i en intervju med Aftonbladet.


Har ny flickvän under våren 2022


På ett event i mars 2022 dök Morgan Johansson upp i sällskap med sin nya flickvän Emelie Karlsson. Han var sparsam med detaljer om förhållandet, men bekräftade att de var tillsammans och lyckliga ihop.


Emelie Karlsson är född 1984, jobbar på Säpo och ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha träffat Johansson genom goda vänner. 


Längden – så lång är Morgan Johansson


Med tiden har Morgan Johanssons längd blivit en riktig snackis. Hur lång är han egentligen? Faktum är att man inte vet helt säkert, då politikern aldrig gjort något offentligt uttalande om saken.


Vad vi däremot vet är att den tidigare statsministern Stefan Löfven mäter 175 centimeter över jord – och på bilder på dem båda tillsammans är det tydligt att Johansson är en bra bit kortare. 


Här kan du läsa alla Nyheter24:s artiklar om Morgan Johansson!

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.