Johanna Nordström berättar att det var nära att gå rejält fel i Melodifestivalen.
Johanna Nordström berättar att det var nära att gå rejält fel i Melodifestivalen. - Foto: TT/Fredrik Sandberg

Johanna Nordström avslöjar – så nära en katastrof i Melodifestivalen

Johanna Nordström gjorde Oscar Zia sällskap på scenen under lördagens deltävling i Melodifestivalen, som programledare. Nu talar hon ut om kaoset bakom kulisserna, nakenchocken och minnesluckan.


Komikern Johanna Nordström uppenbarade sig på scenen under lördagens tredje deltävling av Melodifestivalen, för att leda kvällens show tillsammans med Oscar Zia. Det blev en storslagen show, och Johanna Nordström bjöd på både skämt och ett oväntat sångnummer.

Men framträdandet skedde inte helt smärtfritt. Nu avslöjar Johanna Nordström vad som verkligen hände bakom kulisserna.

Pojkvännens oro för Johanna Nordström: “Satt helt knäpptyst i ett hörn”

I podcasten “Ursäkta”, som Johanna Nordström driver tillsammans med kollegan och vännen Edvin Törnblom, berättar hon om den extrema nervositeten. 

Foto: TT/Fredrik Sandberg

Och hon var inte den enda – hennes nära och kära som skulle sitta i publiken var också särskilt ängsliga kvällen till ära. Edvin Törnblom berättar att han själv var mycket uppjagad och att Johanna Nordströms pojkvän Adam Smedberg också var väldigt nervös, men att det tog sig lite annorlunda i uttryck: 

– Han satt helt knäpptyst i ett hörn typ, och gick in i sig själv typ, berättar han i podcasten.

Johanna Nordström: “Det var ju nackspärr!”

Men trots att podcastkollegan upplevde oro inför framträdandet har han ingenting annat än hyllande ord att säga i efterhand. Han beskriver Johanna Nordströms prestation i Avicii Arena med lovord som “monumentalt”, “otroligt” och “unbelievable”. 

– Du står framför tre miljoner tittare i globen, och det var som att du aldrig hade gjort något annat. Du var helt sömlöst professionell, säger Edvin Törnblom.

Foto: TT/Fredrik Sandberg

Men Johanna Nordström själv avslöjar att det inte kändes som att det skulle bli så, då hon var otroligt nervös. Mitt i alla känslor kände hon också att hon inte kunde kolla bort mot platsen där vännerna och pojkvännen satt, vilket inte blev särskilt komfortabelt:

– Jag kollade ju inte åt höger en enda gång. Det var ju nackspärr!

Johanna Nordströms nakenchock

Johanna Nordström berättar vidare att det fanns flera kaosartade moment under kvällen, särskilt kopplat till hennes sångnummer. Dels innebar det ett snabbt ombyte, där programledaren behövde ta till sprinten för att hinna med klädbytet.

– Jag sprang ju för glatta livet, utropar hon.

Foto: TT/Fredrik Sandberg

Men Johanna Nordström behövde inte bara röra på påkarna snabbast möjligt, utan började även knäppa upp kläderna mitt i rusningen av scenen och kan ha visat en och annan kroppsdel för den närvarande publiken.

– Folk som satt vid läktaren såg ju asså allt

Johanna Nordström skulle sjunga live – glömde bort…

Men dramatiken slutar inte där. 

Johanna Nordström berättar att hon egentligen skulle sjunga med playback vid sitt sångnummer, men att de beslutade att ta bort det så hon sjöng helt live istället. Det är ovanligt att göra så i Melodifestivalen, förutom när det gäller riktiga artister såsom programledarpartnern Oscar Zia. Så det momentet gjorde att nervositeten minst sagt stegrade för Johanna Nordström. 

Foto: TT/Fredrik Sandberg

–  Då höll jag på att dö – och då glömde jag bort hur låten gick! 

Programledaren fick helt enkelt hjärnsläpp och tappade allt vad text och musik heter. Hon berättar vidare:

– Precis när jag hör “Tre, två, ett” i mitt öra kommer jag på hur låten går. Jag hade sån panik, jag var så nervös!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.